Medové rezy s kokosovou náplňou

Recept Medové rezy s kokosovou náplňou

Pridal: Karambola, 11.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kokosové a medové zákusky sú u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla skombinovať tieto 2 druhy a vznikol jeden fantastický a dovolím si povedať, že aj dobre vyzerajúci zákusok.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 11.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

150 gpráškový cukor
1 ksvajce
2 lyžicemed
50 gmaslo
4 lyžicemlieko
500 ghladká múka
1 lyžičkajedlá sóda
1 lyžicakyslá smotana

Krém:

200 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 bal.vanilkvoý cukor
400 mlmlieko
4 lyžicedetská krupica
50 gkryštálový cukor
150 gkokos

Ďalej budeme potrebovať:

marhuľová marmeláda
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Práškový cukor vymiešame s vajíčkom do peny, potom pridáme med, mäkké maslo a teplé mlieko. Múku a jedlú sódu preosejeme cez jemné sito a postupne po častiach pridávame k vyšľahanej hmote. Ak už máte cesto tuhé, pridajte kyslú smotanu (môžete pridať aj 3-4 lyžice, podľa toho, ako husté máte cesto). Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1-2 hodiny.
  2. Maslo spolu s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko rozmiešame s detskou krupicou a kryštálovým cukrom a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Keď máme hmotu chladnú, po lyžiciach ju mixérom zašľaháme do maslovej peny a nakoniec pridáme aj kokos. Pripravenú plnku odložíme do chladničky a upečieme cesto.
  3. Odležané cesto z chladničky rozdelíme na polovicu a každý kus rozvaľkáme na papieri na pečenie. Papier na pečenie preložíme na otočený plech (váľala som na rozmer 30 x 36 cm, ale pokojne môžete menšie a hrubšie, budet mať vyššie rezy).
  4. Upečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky cesta, ja som piekla 8 minút.
  5. Upečené pláty necháme vychladnúť, oba potrieme marhuľovým džemom a navrstvíme na jeden kokosovú plnku. Pekne ju uhladíme a položíme plát cesta, potretý marmeládou tak, aby bol džem na kokosovej hmote. Vrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme odležať do druhého dňa. Koláčik je jemný, krehký a chutný.
  6. Odporúčam vyskúšať, ak máte radi kokosové zákusky. Ak cesto budete piecť dlho, cesto stvrdne a koláč bude suchší a bude potrebné nechať ho stáť dlhšie, aby cesto nasiaklo vlhkosť z plnky a až vtedy vám zmäkne.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť