NajRecept.sk Dezerty Koláče Medové rezy s kokosovou náplňou
Medové rezy s kokosovou náplňou
Recept Medové rezy s kokosovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   11.3.2021

Medové rezy s kokosovou náplňou

Kokosové a medové zákusky sú u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla skombinovať tieto 2 druhy a vznikol jeden fantastický a dovolím si povedať, že aj dobre vyzerajúci zákusok.

Suroviny

Cesto:

150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2 lyžice
med
50 g
maslo
4 lyžice
mlieko
500 g
hladká múka
1 lyžička
jedlá sóda
1 lyžica
kyslá smotana

Krém:

200 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkvoý cukor
400 ml
mlieko
4 lyžice
detská krupica
50 g
kryštálový cukor
150 g
kokos

Ďalej budeme potrebovať:

marhuľová marmeláda
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Práškový cukor vymiešame s vajíčkom do peny, potom pridáme med, mäkké maslo a teplé mlieko. Múku a jedlú sódu preosejeme cez jemné sito a postupne po častiach pridávame k vyšľahanej hmote. Ak už máte cesto tuhé, pridajte kyslú smotanu (môžete pridať aj 3-4 lyžice, podľa toho, ako husté máte cesto). Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1-2 hodiny.
  2. Maslo spolu s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Mlieko rozmiešame s detskou krupicou a kryštálovým cukrom a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Keď máme hmotu chladnú, po lyžiciach ju mixérom zašľaháme do maslovej peny a nakoniec pridáme aj kokos. Pripravenú plnku odložíme do chladničky a upečieme cesto.
  3. Odležané cesto z chladničky rozdelíme na polovicu a každý kus rozvaľkáme na papieri na pečenie. Papier na pečenie preložíme na otočený plech (váľala som na rozmer 30 x 36 cm, ale pokojne môžete menšie a hrubšie, budet mať vyššie rezy).
  4. Upečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky cesta, ja som piekla 8 minút.
  5. Upečené pláty necháme vychladnúť, oba potrieme marhuľovým džemom a navrstvíme na jeden kokosovú plnku. Pekne ju uhladíme a položíme plát cesta, potretý marmeládou tak, aby bol džem na kokosovej hmote. Vrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme odležať do druhého dňa. Koláčik je jemný, krehký a chutný.
  6. Odporúčam vyskúšať, ak máte radi kokosové zákusky. Ak cesto budete piecť dlho, cesto stvrdne a koláč bude suchší a bude potrebné nechať ho stáť dlhšie, aby cesto nasiaklo vlhkosť z plnky a až vtedy vám zmäkne.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár