Medové rezy s gaštanovou plnkou

Pridal: Kvietok278, 11.3.2021
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Medové rezy u nás doma patria medzi zákusky, bez ktorých nie sú Vianoce Vianocami. Tento rok som ich skúšala vo veľkom predstihu, ale ani na Vianoce u nás nebudú chýbať. Autor: Kvietok278
FOTKA OD VÁS
Pridal: Kvietok278, 11.3.2021
SUROVINY
Cesto:
400 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
100 gmed
50 gmaslo
2 ksvajce
1/2 lyžicejedlá sóda
30 gkakao
štipkasoľ
Náplň:
500 ggaštanové pyré
2 bal.vanilkový puding
600 mlmlieko
120 gmaslo
100 gpráškový cukor
Poleva:
2 bal.čokoláda na varenie
2 lyžicetuk
- Ja najskôr pripravujem krém, aby trochu stuhol pred plnením. V mlieku uvaríme klasickým spôsobom vanilkový puding a necháme ho vychladnúť. Ak nechcete, aby sa na pudingu vytvorila kôrka, prikryte ho potravinárskou fóliou v hrnci tak, aby sa povrch pudingu dotýkal s fóliou. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, striedavo pridávame puding a gaštanové pyré. Vymiešaný krém odložíme do chladničky stuhnúť a pripravíme si cesto.
- Med, práškový cukor a maslo dáme do hrnca a na miernom ohni ohrejeme. Keď máme hmotu jednotnú (maslo sa rozpustilo a hmota je hladká, bez hrudiek) odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého medového základu pridáme vidličkou rozmiešané vajíčka a nakoniec túto hmotu vylejeme do ostatných surovín, ktoré sme zmiešali v miske. Spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pri izbovej teplote odstáť 1 hodinu. Za tú 1 hodinu vám akurát vychladne aj krém v chladničke. Aspoň mne sa s ním pracuje ľahšie, ale postup si musíte odskúšať sami.
- Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Každý diel rozvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm a pečieme na opačnej strane plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 7-8 minút. Cesto z plechu stiahneme ešte horúce na rovnú plochu a necháme vychladnúť. Takto postup opakujeme aj s ostatnými dvoma.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medové řezy s kaštanovou nádivkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU