Medové rezy s gaštanovou plnkou

Recept Medové rezy s gaštanovou plnkou

Pridal: Kvietok278, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medové rezy u nás doma patria medzi zákusky, bez ktorých nie sú Vianoce Vianocami. Tento rok som ich skúšala vo veľkom predstihu, ale ani na Vianoce u nás nebudú chýbať. Autor: Kvietok278

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
100 gmed
50 gmaslo
2 ksvajce
1/2 lyžicejedlá sóda
30 gkakao
štipkasoľ

Náplň:

500 ggaštanové pyré
2 bal.vanilkový puding
600 mlmlieko
120 gmaslo
100 gpráškový cukor

Poleva:

2 bal.čokoláda na varenie
2 lyžicetuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ja najskôr pripravujem krém, aby trochu stuhol pred plnením. V mlieku uvaríme klasickým spôsobom vanilkový puding a necháme ho vychladnúť. Ak nechcete, aby sa na pudingu vytvorila kôrka, prikryte ho potravinárskou fóliou v hrnci tak, aby sa povrch pudingu dotýkal s fóliou. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, striedavo pridávame puding a gaštanové pyré. Vymiešaný krém odložíme do chladničky stuhnúť a pripravíme si cesto.
  2. Med, práškový cukor a maslo dáme do hrnca a na miernom ohni ohrejeme. Keď máme hmotu jednotnú (maslo sa rozpustilo a hmota je hladká, bez hrudiek) odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého medového základu pridáme vidličkou rozmiešané vajíčka a nakoniec túto hmotu vylejeme do ostatných surovín, ktoré sme zmiešali v miske. Spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pri izbovej teplote odstáť 1 hodinu. Za tú 1 hodinu vám akurát vychladne aj krém v chladničke. Aspoň mne sa s ním pracuje ľahšie, ale postup si musíte odskúšať sami.
  3. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Každý diel rozvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm a pečieme na opačnej strane plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 7-8 minút. Cesto z plechu stiahneme ešte horúce na rovnú plochu a necháme vychladnúť. Takto postup opakujeme aj s ostatnými dvoma.
  4. Vychladnuté pláty cesta potrieme krémom - vrchný plát som už nepotierala krémom, ale rovno som naliala čokoládovú polevu (čokoláda rozpustená nad parou spolu s tukom).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť