Medové rezy s čokoládovou polevou

Recept Medové rezy s čokoládovou polevou

Pridal: Mineralka, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické medové rezy ako z obchodu. Jeden plát potrieme marmeládou, aby medové rezy boli svieže. Vy nemusíte, ale môžete - odporúčam :) Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

300 gkryštálový cukor
4 ksvajce
4,5 lyžicemed
100 gmaslo
1 lyžičkaškorica
1,5 lyžičkyjedlá sóda
750 ghladká mka

Krém:

700 mlmlieko
240 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
80 gZlatý klas alebo vanilkový puding
420 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

čokoládová poleva
marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kryštálový cukor, med, maslo, vajíčka a škoricu rozpustíme na miernom ohni za stáleho miešania. Hmotu nevaríme, len rozpustíme. Do rozpustenej hmoty pridáme sódu a zamiešame. Prilejeme do preosiatej múky a zamiesime medové cesto. Urobíme si z cesta 4 bochníčky a vyvaľkáme pláty. Pláty poprepichujeme nožom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8-10 minút.
  2. Upečené pláty cesta ihneď stiahneme z plechu, oprášime od múky a necháme vychladnúť.
  3. Naplníme krémom, ktorý sme pripravili nasledovne. Mlieko, cukor, vanilkový cukor, zlatý klas dáme do hrnca, poriadne rozmiešame, aby sme nemali žiadne hrudky a uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu zašľaháme mäkké maslo a krém ochutíme rumom. Jeden medový plát potrieme marmeládou.
  4. Vrch medových plátov potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť