NajRecept.sk Dezerty Múčniky Medové rezy s čoko krémom
Medové rezy s čoko krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti    ·   11.3.2021

Medové rezy s čoko krémom

Medové rezy sú veľmi obľúbené zákusky hlavne na svadbu, veľké slávnosti alebo sviatky, ako sú Vianoce alebo Veľká noc. Niekto pripravuje medové rezy aj počas roka, klasické alebo aj s orieškami. Tieto medové rezy sú netradičné, plnia sa obyčajným aj čokoládovým krémom a potierajú sa marhuľovým džemom. Sú vynikajúce a najlepšie sú vtedy, ak postoja minimálne 2 dni. Vtedy je cesto vláčne a rozplýva sa na jazyku.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

1 ks
vajce
2 lyžice
mlieko
150 g
kryštálový cukor
1 lyžička
jedlá sóda
2 lyžice
med
50 g
maslo
450 g
hladká múka

Krém:

500 ml
mlieko
3 ks
vajce
3 lyžice
hladká múka
1 lyžica
kukuričný škrob
1 bal.
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
150 g
maslo

Ďalej:

50 g
čokoláda
marhuľový džem
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme krém. V hrnci na miernom ohni uvaríme hustú kašu zo všetkých surovín okrem masla. Hmotu necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  2. Všetky suroviny okrem múky dáme do hrnca. Varíme, kým sa všetky suroviny prepoja a následne odstavíme. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto. Cesto je najskôr veľmi lepivé, ale to vôbec nevadí. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu a potom ho rozdelíme na 4 rovnaké kúsky.
  3. Rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré upečieme na opačnej strane plechu vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. Dávame pozor, pečenie netrvá dlhšie ako 10 minút. Môže to trvať 5-9 minút, treba sledovať. Hneď, keď cesto začne hnednúť, vyberáme a stiahneme z plechu na rovnú plochu. Necháme vychladnúť.
  4. Ešte dokončíme krém. Maslo vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vychladnutú kašu. Krém rozdelíme v pomere 2: 1. Do menšej časti pridáme 50 g rozpustenej čokolády a ešte krátko šľaháme.
  5. Na plát natrieme marhuľový džem, natrieme biely krém, položíme cesto, natrieme čoko krém, položíme cesto, natrieme džem, navrstvíme zvyšný svetlý krém, položíme cesto a vrch polejeme čokoládovou polevou.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
MiroslavK    ·   19.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dobře, ale vnitřní pruhy jsou tmavší a vnější světlejší. Je to to samé těsto?

NejLucka    ·   20.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Ano, je to to samé těsto. Záleží na délce pečení. I minuta navíc přidá na barvě :)

MiroslavK    ·   17.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Čím to je, že těsto má dva tmavší odstíny, přestože v něm nic tmavého není?

NejLucka    ·   18.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

medová těsta jsou po upečení tmavší :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov