Medové medvedie labky

Recept Medové medvedie labky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce, chutné vianočné pečivo, ktoré je vhodné ku kávičke. S pridaním medu budú neodolateľné!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 ksvajce
2 lyžičkyhnedý cukor
2 lyžičkymed
100 ghladká múka
2 lyžičkyprášok do pečiva
60 gmaslo
50 gpráškový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli - dobre premiešame.
  2. Vaječné bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame práškový cukor - 25 g.
  3. Do druhej misky si dáme zvyšný práškový cukor - 25 g, hnedý cukor a med a dôkladne vymiešame do hustej peny. Následne pridáme múku, ktorú sme si na začiatku zmiešali s práškom do pečiva a štipkou soli. Maslo v izbovej teplote si následne primiešame do žĺtkovej hmoty a nakoniec vmiešame aj vyšľahané bielky.
  4. Na tento recept je potrebné používať silikónovú (alebo hliníkovú - nie formičky) formu na medvedie labky. Naplníme ju a dáme do zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: nosalty

 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť