Medová krkovička pečená v pive

Recept Medová krkovička pečená v pive
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutné mäso nielen pre chlapov. Aj my ženy určite máme radi sem tam kvalitné mäsko, trochu pikantné a opraženú sladkú cibuľku to je jednoznačne mňamka. Dnes som k tomu podávala zemiakovú kašu s cibuľkou a opraženou slaninou, ale pokojne môžete zvoliť aj inú prílohu, napríklad knedličky alebo klasickú ryžu. A po takomto skvelom obede sa idem vrhnúť na luxusný dezert. Rozhodla som sa upiecť makovník a orechovník. Bude zajtra na desiatu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 plátkykrkovička s kosťou
3 kscibuľa
2 lyžicetekutý med
2 lyžiceTeriyaki omáčka
2 lyžicedijonská horčica
50 mlolivový olej
4 strúčikycesnak
2 lyžicekečup
podľa chuti (nakrájanú nadrobno)chilli paprička
podľa chutičierne korenie
250 ml (Budvar) svetlé pivo
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na marinádu vyšľaháme v miske, v ktorej potom budeme mäso marinovať cez noc.
  2. Plátky krkovičky umyjeme, osušíme, ale nenaklepávame. Vložíme do marinády a poriadne ju do mäsa votrieme. Nádobu uzavrieme a necháme do rána odpočívať v chladničke.
  3. Cibuľu nakrájame na pol alebo kolieska, polovicu vyskladáme do pekáča, vložíme mäso, zasypeme zvyškom cibule, podlejeme časťou piva, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 200st.
  4. Pečieme cca 40 minút, priebežne podlievame pivkom.
  5. Potom zložíme pokrievku a dopekáme "na farbičku" ďalších cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme.
  6. Podávame s akokoľvek upravenými zemiakmi. My sme k tomu mali zemiakovú kašu.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť