Medová krkovička pečená v pive

Recept Medová krkovička pečená v pive
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medová krkovička pečená v pive. Podávame s akokoľvek upravenými zemiakmi. My sme k tomu mali zemiakovú kašu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

4 plátkykrkovička s kosťou
3 kscibuľa
2 lyžicemed
2 lyžiceteriyaki omáčka
2 lyžicedijonska horčica
50 mlolivový olej
4 strúčikycesnak
2 lyžicekečup
250 mlsvetlé pivo
chilli papričku nakrájanú nadrobno
čerstvo mleté čierne korenie
soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na marinádu vymiešame v miske, v ktorej potom budeme mäso marinovať cez noc. Plátky krkovička umyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a poriadne ju do mäsa votrieme. Nádobu uzavrieme a necháme do rána odpočívať v chladničke.
  2. Cibuľu nakrájame na kolieska, polovicu vyskladáme do pekáča, vložíme mäso, zasypeme zvyškom cibule, podlejeme časťou piva, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 200 st. Pečieme cca 40 minút, priebežne podlievame pivkom.
  3. Potom zložíme pokrievku a dopekáme na ďalších cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme.
  4. Podávame s akokoľvek upravenými zemiakmi. My sme k tomu mali zemiakovú kašu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť