Mazanec bez vajec

Recept Mazanec bez vajec

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite sa nájde medzi nami aj ten, kto nemôže vajíčka. Prípadne aj mlieko (ale mlieko sa dá v recepte zameniť za vodu alebo prípadne použiť nejaké mandľové mlieko alebo sójové). Mazanec je krehký, jemný a vláčny. Chutný aj na druhý deň. Nie je vôbec tvrdý (asi to bude tými vajíčkami, že druhý deň zvykne pečivo stvrdnúť). Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

SUROVINY

55 dkgpolohrubá múka
10 dkgmaslo
2,8 dlmlieko
2 bal.vanilkový cukor
4 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
2 lyžičkysušená citrónová kôra
1 bal.droždie
na potretievajce
na posypaniemandle
hrozienka namočené v rume

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do misky, pridáme cukor, vanilku, soľ, kôru, sušené droždie a zamiešame. Pridáme rozpustené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme mixérom jednotné cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  2. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, preložíme ho na pracovnú dosku, pridáme hrozienka namočené v rume a vypracujeme bochník, ktorý preložíme na papierom vystlaný plech (ja mám čiernu fóliu, originál na pečenie), zakryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte asi pol hodinu.
  3. Potom potrieme povrch rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
  4. Pečieme na 195 st. asi 5 minút, potom teplotu stiahneme na 180 st. a dopekáme. Ak by vám vrch veľmi chytalo, mazanec prikryte alobalom a potom pred vybratím alobal stiahnite a dopečte aj kôrku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť