Máte doma zemiaky a kyslú smotanu? Za 15 minút máte perfektné jedlo pre návštevu.

Recept Máte doma zemiaky a kyslú smotanu? Za 15 minút máte perfektné jedlo pre návštevu.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiaky, kyslá smotana, cesnak, syr, šunka vám postačí na prípravu tej najlepšej chuťovky na silvestrovský stôl alebo dokonca aj ako prílohu k mäsu alebo omáčke.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

väčší zemiak
soľ, korenie
kyslá smotana
cesnak
jarná cibuľka
olivový olej
strúhaný syr

Podľa chuti:

paradajková omáčka / kečup
šunka
slanina
...

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky nakrájame na tenké kolieska. Poukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  2. Každý kúsok osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 15 minút.
  3. Potom ich potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cibuľkou a cesnakom, posypeme strúhaným syrom, nakrájanou šunkou alebo slaninou. Môžete použiť aj iné suroviny, ktoré máte radi, napríklad kukuricu, salámu, huby, ...
  4. Dáme ešte zapiecť na 5 minút. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť