Mäsovo kapustové bomby zapečené so zemiakovou kašou a strúhaným syrom

Recept Mäsovo kapustové bomby zapečené so zemiakovou kašou a strúhaným syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci obed, ktorý som musela vyskúšať. Recept som si trochu prispôsobila a rodinka si pochutnala. Určite nabudúce skúsim znova. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 kszemiaky
podľa chutipetržlenová vňať
1 črievkotavený syr
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutirasca
podľa chutičervená mletá paprika
podľa chutikurkuma
250 gmleté bravčové mäso
1 kscibuľa
1/2 kskapusta
2 strúčikycesnak
2 ksvajce
4 lyžiceolivový olej

Ďalej:

2 lyžiceparadajkový pretlak
1 šálkavoda
250 gmozzarella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka.
  2. Kapustu nastrúhame na hrubom strúhadle. Ku kapuste pridáme mleté mäso, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný petržlenovú vňať, soľ, korenie, mletú papriku, rascu a kurkumu.
  3. Všetko spolu dôkladne premiešame a na záver pridáme aj vajíčka.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom a poukladáme mäsové karbonátky. Karbonátky dáme zapiecť do rúry (250 stupňov cca 20 minút).
  5. Zemiaky očistíme a roztlačíme. Pridáme soľ, korenie, trochu mletej rasce a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme nastrúhanú mozzarelu a tavený syr. Premiešame a navrstvíme na karbonátky.
  6. Polejeme paradajkovou omáčkou (paradajkový pretlak sme rozmiešali vo vode).
  7. Vrch ešte posypeme strúhanou mozzarellou a dáme ešte zapiecť do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť