Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne

Recept Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne

Pridal: rebeka, 9.4.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Recept Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako príloha sa hodia akokoľvek pripravené zemiaky, ryža, gnocchi..v podstate čokoľvek. My sme mali pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Recept Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne

Pridal: rebeka, 9.4.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

2 kskuracie prsia
250 gšampiňóny
1 kscibuľa
300 mlsuché biele víno
150 gčerstvé maslo
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia po umytí riadne osušíme, odstránime prípadné kosti či blanky. Na grilovacej panvici pretretej trochou masla alebo olivového oleja sprudka orestujeme z oboch strán. Z každej strany cca 5 minút. V tejto fáze nesolíme.
  2. V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (oriešok si necháme na záver). Cibuľu nakrájame na veľmi drobno a vhodíme do rozpusteného masla, orestujeme do sklovata.
  3. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Ak sú veľké, prepolíme je. Vhodíme do rajnice k cibuli, zarestujeme.
  4. Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno. Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva. Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.
  5. Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.
  6. Ako príloha sa hodia akokoľvek upravené zemiaky, ryža, gnocchi..v podstate čokoľvek. My sme mali pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť