NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne
Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne
rebeka    ·   9.4.2021

Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne

Ako príloha sa hodia akokoľvek pripravené zemiaky, ryža, gnocchi..v podstate čokoľvek. My sme mali pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
2 ks
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
300 ml
suché biele víno
150 g
čerstvé maslo
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia po umytí riadne osušíme, odstránime prípadné kosti či blanky. Na grilovacej panvici pretretej trochou masla alebo olivového oleja sprudka orestujeme z oboch strán. Z každej strany cca 5 minút. V tejto fáze nesolíme.
  2. V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (oriešok si necháme na záver). Cibuľu nakrájame na veľmi drobno a vhodíme do rozpusteného masla, orestujeme do sklovata.
  3. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Ak sú veľké, prepolíme je. Vhodíme do rajnice k cibuli, zarestujeme.
  4. Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno. Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva. Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.
  5. Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.
  6. Ako príloha sa hodia akokoľvek upravené zemiaky, ryža, gnocchi..v podstate čokoľvek. My sme mali pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov