Maslové jednohubky z kysnutého cesta

Recept Maslové jednohubky z kysnutého cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce kysnuté rožky plnené rôznymi plnkami. Plnku tam ani vlastne netreba, aj tak sú fenomenálne, stačí potrieť maslom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 kockadroždie
400 mlmlieko
200 mlvoda
3 lyžičkysoľ
1 lyžicakryštálový cukor
850 gpolohrubá múka

Plnka:

140 gmaslo
3 ksžĺtok
1 lyžicahladká múka
šunka

Vrch:

1 ksvajce
na posypaniesemienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 200 ml mlieka ohrejeme, pridáme droždie, cukor a lyžicu múky. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste, zakryté utierkou kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely.
  4. Maslo necháme na pracovnej doske odstáť, aby získalo izbovú teplotu, pridáme vyšľahané žĺtka a 1 lyžicu hladkej múky. Dôkladne spojíme. Šunku nakrájame na malé kúsky.
  5. 2 pláty cesta potrieme pripravenou maslovou plnkou, navrstvíme nakrájanú šunku, zakryjeme ich druhým cestom. Takto pripravené 2 kruhy necháme odpočívať pol hodiny zakryté utierkou.
  6. Odpočinuté cesto znovu rozvaľkáme na tenký plát a zrolujeme. Nakrájame na kúsky, ktoré ukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Necháme kysnúť pol hodinu.
  7. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami.
  8. Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlata. Plnku môžete zvoliť ľubovoľnú slanú alebo sladkú. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť