NajRecept.sk Prílohy Halušky Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke
Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke
Recept Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   12.1.2021

Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke

Skvelá voľba na obed. Domáce maslové halušky a hubová omáčka, do toho jemné bravčové mäso a je to. Výborná lahôdka.

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
bravčová panenka
500 g
huby
2 ks
červená cibuľa
2 ks
paprika
2 ks
paradajka
200 ml
kyslá smotana
4 lyžice
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
červená mletá paprika
podľa chuti
paprikový krém
podľa chuti
gulášový krém
podľa potreby
slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme podľa chuti z každej strany. Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu odpočívať.
  2. Na panvici si rozpálime olej a ukladáme plátky mäsa, ktoré sme si obalili v hladkej múke. Smažíme z oboch strán. Opražené mäsko si vyberieme na tanier a vo výpeku si pripravíme omáčku.
  3. Cibuľku si nakrájame na drobno a pridáme ju do panvice s výpekom. Keď máme cibuľku osmaženú, pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, huby a paradajku. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme 1 lyžičku paprikového krému a guľášovú pastu. Dobre premiešame a zalejeme trochou vody. Dusíme, kým sa paprika a paradajka nerozvarí.
  4. Keď je paprika rozvarená, pridáme smotanu a omáčku zahustíme múkou (múku používať nemusíme).
  5. Podávame s domácimi haluškami. Skvelý recept na domáce halušky nájdete tu (hotové halušky polejeme rozpusteným maslom).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár