Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke

Recept Maslové halušky s bravčovým mäsom na hubovej omáčke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá voľba na obed. Domáce maslové halušky a hubová omáčka, do toho jemné bravčové mäso a je to. Výborná lahôdka.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgbravčová panenka
500 ghuby
2 ksčervená cibuľa
2 kspaprika
2 ksparadajka
200 mlkyslá smotana
4 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutičervená mletá paprika
podľa chutipaprikový krém
podľa chutigulášový krém
podľa potrebyslnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso si nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme podľa chuti z každej strany. Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu odpočívať.
  2. Na panvici si rozpálime olej a ukladáme plátky mäsa, ktoré sme si obalili v hladkej múke. Smažíme z oboch strán. Opražené mäsko si vyberieme na tanier a vo výpeku si pripravíme omáčku.
  3. Cibuľku si nakrájame na drobno a pridáme ju do panvice s výpekom. Keď máme cibuľku osmaženú, pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, huby a paradajku. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme 1 lyžičku paprikového krému a guľášovú pastu. Dobre premiešame a zalejeme trochou vody. Dusíme, kým sa paprika a paradajka nerozvarí.
  4. Keď je paprika rozvarená, pridáme smotanu a omáčku zahustíme múkou (múku používať nemusíme).
  5. Podávame s domácimi haluškami. Skvelý recept na domáce halušky nájdete tu (hotové halušky polejeme rozpusteným maslom).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť