Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka

Recept Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka

Pridal: Gaštanka, 27.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nadýchané a jemné ako pavučinka. Maslové dvojfarebné pečivo na raňajky.

FOTKA OD VÁS
Recept Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka

Pridal: Gaštanka, 27.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1/2 lmlieko
1 kockadroždie
3 lyžicekryštálový cukor
100 mlteplá voda
4 lyžiceolej
1 lyžičkasoľ
1 kghladká múka
2 lyžicekakao
1 kspomaranč - kôra
podľa chuti hrozienka, brusnice, oriešky, kandizované ovoci

Na potretie:

3 ksžĺtok
5 bal.vanilkový cukor
100 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

500 mlvoda
200 gkryštálový cukor
3 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 1/2 l mlieka, kocku droždia, cukor, kôru z pomaranča, olej, vodu, soľ a múku v miske dôkladne spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme kakao a znova spracujeme. Do cesta môžete pridať ľubovoľné suroviny, ako napríklad hrozienka, brusnice, oriešky, ...
  2. Každú polovicu rozdelíme ešte raz, čiže dostaneme 2 tmavé guličky a 2 svetlé guličky. Necháme ich na teplom mieste 15-30 minút kysnúť.
  3. Maslo vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom.
  4. Cestá spracujeme na hrubšie kolieska, ktoré potrieme pripraveným maslom, rukami ich roztlačíme do obdĺžnika (maslo vtlačíme do cesta) a obdĺžniky zrolujeme.
  5. Jeden tmavý a jeden svetlý valec spojíme a prepletieme. Uložíme ich na plech a vložíme do studenej rúry. Teplotu zapneme na 180 stupňov a pečieme do zlata. Počas pečenia môžete vrch pečiva potierať pripraveným sirupom (voda + vanilka + cukor).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť