NajRecept.sk Dezerty Múčniky Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka
Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka
Recept Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka
Gaštanka    ·   27.9.2021

Maslové dvojfarebné pečivo mäkké ako pavučinka

Nadýchané a jemné ako pavučinka. Maslové dvojfarebné pečivo na raňajky.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1/2 l
mlieko
1 kocka
droždie
3 lyžice
kryštálový cukor
100 ml
teplá voda
4 lyžice
olej
1 lyžička
soľ
1 kg
hladká múka
2 lyžice
kakao
1 ks
pomaranč - kôra
podľa chuti hrozienka, brusnice, oriešky, kandizované ovoci

Na potretie:

3 ks
žĺtok
5 bal.
vanilkový cukor
100 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

500 ml
voda
200 g
kryštálový cukor
3 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 1/2 l mlieka, kocku droždia, cukor, kôru z pomaranča, olej, vodu, soľ a múku v miske dôkladne spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme kakao a znova spracujeme. Do cesta môžete pridať ľubovoľné suroviny, ako napríklad hrozienka, brusnice, oriešky, ...
  2. Každú polovicu rozdelíme ešte raz, čiže dostaneme 2 tmavé guličky a 2 svetlé guličky. Necháme ich na teplom mieste 15-30 minút kysnúť.
  3. Maslo vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom.
  4. Cestá spracujeme na hrubšie kolieska, ktoré potrieme pripraveným maslom, rukami ich roztlačíme do obdĺžnika (maslo vtlačíme do cesta) a obdĺžniky zrolujeme.
  5. Jeden tmavý a jeden svetlý valec spojíme a prepletieme. Uložíme ich na plech a vložíme do studenej rúry. Teplotu zapneme na 180 stupňov a pečieme do zlata. Počas pečenia môžete vrch pečiva potierať pripraveným sirupom (voda + vanilka + cukor).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár