Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose

Recept Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Maškrta veveričky plnená marhuľovou marmeládou, obalená v čokoláde a kokose. Jemné a krehké pečivo a k nemu káva alebo čaj. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

250 gmargarín alebo maslo
250 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
500 ghladká múka

Ďalej budeme potrebovať:

100 gčokoláda na varenie
100 mlmlieko
2 lyžiceolej
na lepeniemarhuľový džem
na obaleniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Margarín alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Dbáme na to, aby bolo maslo alebo margarín izbovej teploty - vtedy sa dokonale spojí s cukrom a získame krásne nadýchanú penu.
  2. Postupne pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, z ktorého pomocou dvoch malých lyžičiek vytvarujeme tvary, ktoré sa podobajú mandli.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov 60 minút. Ak sa vám tvary nedarí robiť pomocou lyžičky, môžete ich tvarovať aj rukami.
  4. Upečené sušienky lepíme marmeládou a polovicu (širšiu časť) obalíme v čokoláde a kokose.
  5. Čokoládová glazúra:
    Čokoládu nalámeme na menšie kusy, ktoré zalejeme mliekom a na miernom ohni necháme rozpustiť. Do rozpustenej čokolády, ktorá sa spojila s mliekom pridáme olej a dostaneme krásne pevnú, lesklú a hustú glazúru, ako keby sme použili smotanu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť