Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose

Pridal: Petra H, 30.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Maškrta veveričky plnená marhuľovou marmeládou, obalená v čokoláde a kokose. Jemné a krehké pečivo a k nemu káva alebo čaj. Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 30.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Budeme potrebovať:
250 gmargarín alebo maslo
250 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
500 ghladká múka
Ďalej budeme potrebovať:
100 gčokoláda na varenie
100 mlmlieko
2 lyžiceolej
na lepeniemarhuľový džem
na obaleniekokos
- Margarín alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Dbáme na to, aby bolo maslo alebo margarín izbovej teploty - vtedy sa dokonale spojí s cukrom a získame krásne nadýchanú penu.
- Postupne pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, z ktorého pomocou dvoch malých lyžičiek vytvarujeme tvary, ktoré sa podobajú mandli.
- Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov 60 minút. Ak sa vám tvary nedarí robiť pomocou lyžičky, môžete ich tvarovať aj rukami.
- Upečené sušienky lepíme marmeládou a polovicu (širšiu časť) obalíme v čokoláde a kokose.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu.
KOMENTÁRE K RECEPTU