Mascarpone roláda s banánom

Recept Mascarpone roláda s banánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Asi najjednoduchší krém, aký existuje. Dlho som hľadala odľahčenú verziu krému, nechcela som už pripravovať tie ťažké maslové krémy, ktorými sa plnia torty a konečne som ju našla. Mascarpone krém je naozaj veľmi jemný, nie ťažký, je pritom veľmi jednoduchý na prípravu a drží dokonale. Samozrejme, ak je dobre vychladený. Plním ním aj torty, rezy, rolády a dokonca som tento krém vrstvila aj do pohárov s piškótami. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
1 lyžicavlažná voda
6 lyžícpolohrubá múka
1 lyžicakakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Náplň:

500 gmascarpone
4 lyžice (podľa chuti)práškový cukor
1 ksvanilkový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
3 ksbanán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajíčka, cukor, vodu spolu vyšľaháme. Preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva ručne zamiešame.
  2. Dám na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Pečiem na 180 stupňov cca 15-20 min. Ešte teplé cesto stočím aj s papierom. Nechám odstáť cca 10 min., rozviniem, stiahnem papier a nechám celkom vychladnúť.
  4. Náplň:
    Mascarpone s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame.
  5. Vyšľaháme šľahačku a pridám ku mascarpone, premiešam.
  6. Natriem na cesto, pokladiem banány a stočím. Namažem krémom a nechám stuhnúť v chladničke. Nakoniec ozdobím čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť