Marinovaný kurací steak a kuskus

Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Grilované mäso, Grilovanie a BBQ, Kuracie mäso, Mäso, Kuskus, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kuracie prsia urobené ako steaky. Vynikajúce, šťavnaté, marinované mäso v sójovej omáčke s grilovacím korením a cesnakom. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Grilované mäso, Grilovanie a BBQ, Kuracie mäso, Mäso, Kuskus, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 kskurací steak (kuracie prsia)
olej
Na marinádu:
3 lyžiceolej
1 lyžicagrilovacie korenie alebo korenie steak
2 lyžicesójová omáčka
2-3 strúčikycesnak /nemusí byť/
Kuskus:
500 gkuskus
800 mlvoda
1 lyžicavegeta alebo jedna kocka zeleninového bujónu
2 lyžiceolivový olej
1 bal. (cca 400 g)mrazená zelenina
- Kuracie steaky si jemne naklepeme a na niekoľko hodín /i cez noc/ namočíme do marinády pripravené z daných ingrediencií. Opekáme /spočiatku sprudka, aby sa mäso zatiahlo a potom znížime plameň/ na panvici z každej strany minimálne 5 minút, záleží na hrúbke steaku. Ideálne je 1 - 1,5 cm v surovom stave po vyklepaní.
- Podávame s dipmi, omáčkami a rôznymi prílohami, ako sú napr. hranolky, americké zemiaky, opekané zemiaky a v tomto prípade na obrázku je to kuskus.
- Kuskus: Kuskus si vysypeme do nádoby, zalejeme olejom, dobre premiešame a zalejeme horúcim vývarom zmiešaním vody a bujónu alebo vegety. Premiešame a na 10 minút zakryjeme a necháme napučať. Medzitým si pripravíme mrazenú zeleninu na pare alebo na panvici, prehrejeme v malom množstve vody. Pridáme do kuskusu a premiešame. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Marinovaný kuřecí steak a kuskus.
KOMENTÁRE K RECEPTU