Marinovaný kurací steak a kuskus

Recept Marinovaný kurací steak a kuskus
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie prsia urobené ako steaky. Vynikajúce, šťavnaté, marinované mäso v sójovej omáčke s grilovacím korením a cesnakom. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Pre 4 osoby potrebujeme:

4 kskurací steak (kuracie prsia)
olej

Na marinádu:

3 lyžiceolej
1 lyžicagrilovacie korenie alebo korenie steak
2 lyžicesójová omáčka
2-3 strúčikycesnak /nemusí byť/

Kuskus:

500 gkuskus
800 mlvoda
1 lyžicavegeta alebo jedna kocka zeleninového bujónu
2 lyžiceolivový olej
1 bal. (cca 400 g)mrazená zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie steaky si jemne naklepeme a na niekoľko hodín /i cez noc/ namočíme do marinády pripravené z daných ingrediencií. Opekáme /spočiatku sprudka, aby sa mäso zatiahlo a potom znížime plameň/ na panvici z každej strany minimálne 5 minút, záleží na hrúbke steaku. Ideálne je 1 - 1,5 cm v surovom stave po vyklepaní.
  2. Podávame s dipmi, omáčkami a rôznymi prílohami, ako sú napr. hranolky, americké zemiaky, opekané zemiaky a v tomto prípade na obrázku je to kuskus.
  3. Kuskus: Kuskus si vysypeme do nádoby, zalejeme olejom, dobre premiešame a zalejeme horúcim vývarom zmiešaním vody a bujónu alebo vegety. Premiešame a na 10 minút zakryjeme a necháme napučať. Medzitým si pripravíme mrazenú zeleninu na pare alebo na panvici, prehrejeme v malom množstve vody. Pridáme do kuskusu a premiešame. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť