NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Marinované kuracie rezančeky so zeleninou
Marinované kuracie rezančeky so zeleninou
Recept Marinované kuracie rezančeky so zeleninou
rebeka    ·   17.5.2021

Marinované kuracie rezančeky so zeleninou

Kuracie mäso už v našich kuchyniach nie je vôbec neznáma záležitosť, dovolím si povedať, že je asi najčastejšie používaným mäsom v každej domácnosti. Kuracie prsia alebo kuracie vykostené nohy sa hodia do každého receptu namiesto iného mäsa. Ja milujem sladkú chilli omáčku na ázijský alebo čínsky spôsob a v kombinácii so zeleninou, hlavne paprikou, je to neskutočná dobrota. Ako príloha basmati ryža. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Základ:

1000 g
kuracie mäso (prsné rezne, vykostené kuracie stehná)
6 lyžíc
olej
2 ks
žĺtok
2 lyžice
solamyl
2 lyžice
worcersterská omáčka
2 lyžice
pikantná cesnaková sójová omáčka
4 lyžice
sladká chilli omáčka
2 lyžičky
trstinový cukor
podľa chuti
soľ

Na zeleninovú zmes:

1 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
1 ks
červená paprika
20 cm
pór
1 ks
mrkva
2 lyžice
balzamikový ocot (alebo ryžového)
2 cm
zázvorový koreň (najemno nastrúhaného)
2 lyžičky
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezance. Všetky ingrediencie na marinádu prešľaháme a pridáme k mäsu. Premiešame a necháme v chladničke cez noc, ale pokojne aj 24 hodín.
    Vo woku si rozpálime 2 lyžice oleja a po častiach pridávame mäso. Nesmie byť vo vrstve ani sa dotýkať.
  2. Zo všetkých strán za stáleho miešania restujeme 3 minúty. Potom mäso odložíme a uchováme v teple.
  3. Cibuľu pokrájame na céčka, mrkvu na rezance, pór na kolieska, papriky na prúžky, zázvor najemno nastrúhame. Všetko vhodíme do výpeku z panvice a restujeme cca 10 minút. Pridáme soľ podľa chuti. Potom vrátime aj mäso, krátko prehrejeme a doladíme chute.
  4. Podávame ideálne s jasmínovou alebo basmati ryžou.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár