Marhuľové rezy s kokosovou penou
Skvelý, jednoduchý zákusok. Na nedeľné popoludnie ako stvorený. Marhule môžete zameniť za akékoľvek ovocie, ale pre nás kokosová pena v kombinácii s marhuľami alebo broskyňami je úplne to naj. Takéto zákusky by som jedla nonstop miesto sušienok, sú príjemne osviežujúce, bez ťažkého krému a bez extrémne sladkej chuti. Proste ovocné zákusky a hlavne tie z domáceho ovocia sú najlepšie. Skúste si upiecť tento jeden z mojej kuchyne. Autor: adkas
SUROVINY
Cesto:
6 ksžĺtok
360 gpolohrubá múka
150 gmaslo
130 gpráškový cukor
1 lyžičkavanilková esencia
1/2 kscitrónová kôra
200 mlmlieko
2 lyžičkyprášok do pečiva
1 konzervamarhuľový kompót
Pena:
6 ksbielok
180 gkryštálový cukor
100 gkokos
štipkasoľ
- Pripravíme si plech o veľkosti 30 x 40 cm. Dno vyložíme papierom a rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Pečieme cca 20 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a potrieme ho kokosovým snehom, ktorý sme si pripravili už počas pečenia cesta. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Keď začínajú peniť, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme lesklú penu. Potom pridáme kokos a jemne už len vareškou premiešame.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Meruňkové řezy s kokosovou pěnou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto morelowe z kokosową pianką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Aprikosenkuchen mit Kokosbaiser an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Barackos szelet kókuszhabbal.
KOMENTÁRE K RECEPTU