NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Marhuľové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Marhuľové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Recept Marhuľové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   9.3.2023

Marhuľové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou

Mama má Emu. Ema má mamu. Ema možno zase melie mäso, ale mama má misu, v nej veľa marhúľ a doma dve deti, čo milujú ovocné knedle... :D :D :D Milujem ich pripravovať, vždy sa pritom najem ovocia dosýtosti. So slivkami, jahodami, marhuľami, broskyňami, s čučoriedkami, no možností je veľa :)

Suroviny
250 g
mäkký tvaroh
70 g
zmäknuté maslo
70 g
detská krupička
70 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soli
citrónová kôra (dala som 1/2 vrecka Finesse - citrónová kôra s fruktózou od dr. Oetkera)
ovocie podľa chuti (u nás dnes boli marhule)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak sa ponáhľame, tak robíme knedlíčky ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť.
  2. Pripravíme knedlíčky a už len balíme jednotlivé ovocie. Z tohto množstva uvaríte asi tri porcie marhuľových knedlí (ja som uguľala 11 knedlí). Samozrejme berte do úvahy veľkosť použitého ovocia.
  3. Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú.
  4. Potom ich varím asi ešte 5 minút, podľa druhu ovocia. Pokiaľ si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jednu knedľu vyloviť a rozkrojiť.
  5. Podávame s tvarohom, smotanou a podobne.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár