NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Brownies Marcipánové brownies
Marcipánové brownies
Recept Marcipánové brownies
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.3.2015

Marcipánové brownies

Ak ste milovníci marcipánu, tento skvelý koláčik je práve pre Vás. V ceste nasekané mandle, tenká vrstva marcipánu a na vrchu horká čokoláda. Hotová delikatesa.

Suroviny

Cesto:

160 g
horká čokoláda
80 g
maslo
120 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 lyžica
kakao
1 lyžička
vanilková aróma
1 lyžička
mandľová aróma
100 g
polohrubá múka
1/2 lyžičky
soľ
50 g
nasekané mandle

Ďalej budeme potrebovať:

1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
voda
200 g
marcipán
70 g
horká čokoláda
1 lyžička
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 20 x 20 cm. Dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou. Odstavíme a následne vmiešame suroviny v tomto poradí: cukor, vajíčka, arómy, kakao, soľ a múku. Nakoniec pridávame na kúsky nasekané mandle a spojíme.
  3. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 15-20 minút. Nepečieme príliš dlho - cesto by sme vysušili. Upečené necháme vychladnúť.
  4. Vodu s cukrom ohrejeme. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme. Potrieme touto sladkou vodou celý povrch cesta (bez cukrovej vody sa marcipán neprilepí na cesto).
  5. Marcipán rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a opatrne ho premiestnime na cesto. Pekne uhladíme a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali jednu lyžičku oleja.
  6. Keď čokoláda stuhne, nakrájame úhľadné rezy ostrým nožom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár