Marcipánové brownies

Recept Marcipánové brownies
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste milovníci marcipánu, tento skvelý koláčik je práve pre Vás. V ceste nasekané mandle, tenká vrstva marcipánu a na vrchu horká čokoláda. Hotová delikatesa.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

160 ghorká čokoláda
80 gmaslo
120 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1 lyžicakakao
1 lyžičkavanilková aróma
1 lyžičkamandľová aróma
100 gpolohrubá múka
1/2 lyžičkysoľ
50 gnasekané mandle

Ďalej budeme potrebovať:

1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkavoda
200 gmarcipán
70 ghorká čokoláda
1 lyžičkaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 20 x 20 cm. Dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou. Odstavíme a následne vmiešame suroviny v tomto poradí: cukor, vajíčka, arómy, kakao, soľ a múku. Nakoniec pridávame na kúsky nasekané mandle a spojíme.
  3. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 15-20 minút. Nepečieme príliš dlho - cesto by sme vysušili. Upečené necháme vychladnúť.
  4. Vodu s cukrom ohrejeme. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme. Potrieme touto sladkou vodou celý povrch cesta (bez cukrovej vody sa marcipán neprilepí na cesto).
  5. Marcipán rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a opatrne ho premiestnime na cesto. Pekne uhladíme a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali jednu lyžičku oleja.
  6. Keď čokoláda stuhne, nakrájame úhľadné rezy ostrým nožom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť