Mandľovo-cuketový chlebíček

Recept Mandľovo-cuketový chlebíček
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už to je naozaj posledná cuketa zo záhrady. Tento rok bolo cukiet naozaj veľmi bohato a tak som vymýšľala asi každý týždeň, ako ju skryjem do hlavného jedla, do zákusku alebo aj do chleba, aby o tom rodina nevedela, pretože sa im o cukete aj snívalo. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

450 gstrúhaná cuketa
80 gpráškový cukor
80 gmaslo
190 gpolohrubá múka
70 gpomleté mandle
2 ksvajce
1 lyžičkaprášok do pečiva
1/2 lyžičkyjedlá sóda
štipkasoľ
1 lyžičkavanilková esencia
1 lyžičkamletá škorica
2 lyžicemandľové lupienky
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu umyjeme, osušíme a na jemnom strúhadle nastrúhame. Dáme do sitka a osolíme. Necháme stáť, aby stiekla prebytočná šťava.
  2. Pripravíme si formu na chlebíček, vyložíme ju papierom napečeniu a rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
  3. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť. Do misky preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu, mleté mandle a štipku soli. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, stačí jemne a iba metličkou, nemusíme používať mixér. Pridáme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a premiešame. Nakoniec pridáme cuketu a na úplný záver pridáme aj sypkú zmes.
  4. Cesto vylejeme do formy, uhladíme a posypeme lupienkami. Pečieme asi 60-70 minút, sledujeme.
  5. Po upečení chlebíček vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Môj blog: Adkas

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť