Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom
Pridané: 21.8.2016
U nás doma musí byť v zásobe vždy nejaká mlska. Najradešj mám tie, ktoré si pripravím ja sama - aspoň viem čo jeme. Sušienky sú chrumkavé a prevoňané arašidmi. Použila som arašidové maslo (crunchy) s kúskami arašidov. Má mierne slanú chuť, ktorú hnedý cukor skvelo vyvažuje. Nie sú náročné na prípravu, takže ich máte hotové raz-dva (bez počítania doby chladenia cca 60 minút) V uzatvorenej nádobe vám vydržia dlhšiu dobu, pochybujem však o ich dlhodobom skladovaní, pretože sú tak výborné! U nás padli za 2 - 3 dni :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept | Zázvorové cookies podľa Donny Hay
Pridané: 16.2.2015
Len málokto vie, že sa veľmi zúfalo snažím nájsť recept na najlepšie zázvorové cookies. Vlastne ide o to, že pred nejakými 3 rokmi cez jedno krásne leto som upiekla perfektné zázvorové cookies. Potom sa však stalo niečo, čo som nečakala. Stratila som recept a úplne mi vypadlo, odkiaľ som ho mala. Odvtedy som vyskúšala niekoľko cookies. Hovoriac si, že raz sa k tomu receptu skôr či neskôr dostanem. Ale zatiaľ sa s vami podelím o recept, ktorý ma aspoň trošku zaujal. Recept, o ktorom si myslím, že patrí do vášho domáceho zošita s receptami, ktoré z času na čas pripravíte pre vašu rodinu. Tieto cookie sú taká zlatá stredná cesta v zázvorovom svete. Nie sú prehnane výrazné ale ani prehnane sladké. Sú niečim, čo si s radosťou dáte k čajíku pri telke a úplne zabudnete, že ste zjedli už 6! Lebo naozaj sú celkom fajn. Môj svokor si na nich pochutil so slovami, že hoci nevyzerajú bohvie ako (prirovnal ich výzor k pečeným zemiakom), chutia výborne! :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept| Celozrnné cookies
Pridané: 10.7.2015
Podobný recept tu bol nedávno, ale dobrý keksík sa vždy hodí. Hlavne teraz keď detičky idú na výlety, školy v prírode, alebo tiež k vode, na pláž. Netopia sa v ruke, ak nemajú v sebe veľa čokolády, sú šikovné len tak do ruky a každý ich má rád. Tentokrát som ich celé pripravila z celozrnnej žitnej múky v bio kvalite. A chutili naozaj výborne. Cesto nie je také roztečené po upečení ako z hladkej múky . A ak ich spravíte ako ja, spolu s ovesnými vločkami, je to zdravé a chutné zároveň. Základný recept ( ten možete obmieňať - oriešky, čokoláda, múka a pod.)
ZOBRAZIŤ RECEPT