Mandľové štvorčeky s likérovou polevou

Recept Mandľové štvorčeky s likérovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Štvorčeky, srdiečka, ováliky, štvorlístky, hviezdičky, stromčeky, to sú základné tvary vianočného pečiva, ktoré u nás doma nesmú chýbať na stole. Samozrejme, zdobenie je na každom z nás, môžete použiť domácu citrónovú polevu, likérovú polevu ako v tomto prípade, prípadne ozdobiť len rozpustenou čokoládou alebo posypať práškový cukrom. Autor: Sladkosti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 ghladká múka
100 gstrúhané olúpané mandle
75 gpráškový cukor
1 balíčekvanilkový cukor
75 gmaslo
2 ksvajce
štipkasoľ

Krém:

100 gmaslo
1 lyžičkapráškový cukor
100 gSalko
podľa chutimandľový likér

Poleva:

práškový cukor
bielok
mandľový likér

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme najmenej na hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme, rozbalíme a rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme štvorčeky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme upiecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 9 minút.
  2. Upečené zlepíme krémom - maslo vymiešame s lyžicou cukru, pridáme skaramelizované salko a pridáme aj mandľový likér podľa chuti.
  3. Vrch polejeme polevou - mixérom vymiešame bielok s cukrom a mandľovým likérom do jednotnej, mierne hustej polevy.
  4. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som zdobila marcipánovou kytičkou.

Môj blog:  Sladkosti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť