NajRecept.sk Dezerty Koláče Mandarínkové rezy s kyslou smotanou
Mandarínkové rezy s kyslou smotanou
Recept Mandarínkové rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.9.2020

Mandarínkové rezy s kyslou smotanou

Jednoduché cesto, krém z kyslej smotany a šľahačky a na vrchu vynikajúce šumienkové želé.

Suroviny

Cesto:

200 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
100 ml
olej
100 ml
mlieko
200 g
polohrubá múka
4 ks
bielok

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
stužovač šľahačky
500 ml
pochúťková kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
3 konzervy
mandarínky, prípadne kivi alebo jahody

Želé:

500 ml
voda
1 ks
šumienka PIMA alebo TANG
1 bal.
vanilkový puding alebo Zlatý klas
100 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si urobíme želé, potom klasický puding, aby nám vychladlo. Treba ho sem tam premiešať, aby sa neurobili hrudky.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. Nakoniec vareškou zamiešame múku a tuhý sneh z bielkov.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný klasický veľký plech a upečieme pri 180 stupňoch.
  4. Zo smotany a stužovača vymiešame šľahačku a primiešame k nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Na vychladnuté cesto natrieme smotanovú plnku, naukladáme ovocie a polejeme vlažným želé a jemne uhladíme.
  5. Zákusok necháme stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke a krájame mokrým nožom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár