Mandarínkové rezy s kyslou smotanou

Recept Mandarínkové rezy s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché cesto, krém z kyslej smotany a šľahačky a na vrchu vynikajúce šumienkové želé.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

200 gpráškový cukor
4 ksžĺtok
100 mlolej
100 mlmlieko
200 gpolohrubá múka
4 ksbielok

Plnka:

250 mlsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač šľahačky
500 mlpochúťková kyslá smotana
2 bal.vanilkový cukor
3 konzervymandarínky, prípadne kivi alebo jahody

Želé:

500 mlvoda
1 ksšumienka PIMA alebo TANG
1 bal.vanilkový puding alebo Zlatý klas
100 gkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si urobíme želé, potom klasický puding, aby nám vychladlo. Treba ho sem tam premiešať, aby sa neurobili hrudky.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. Nakoniec vareškou zamiešame múku a tuhý sneh z bielkov.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný klasický veľký plech a upečieme pri 180 stupňoch.
  4. Zo smotany a stužovača vymiešame šľahačku a primiešame k nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Na vychladnuté cesto natrieme smotanovú plnku, naukladáme ovocie a polejeme vlažným želé a jemne uhladíme.
  5. Zákusok necháme stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke a krájame mokrým nožom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť