Malinové tiramisu

Recept Malinové tiramisu

Pridal: NajLucka, 8.10.2020

Kategorie: Tiramisu, Najlepšie dezerty, Dezerty, Podľa ovocia, Maliny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná, rýchla pochúťka, tiramisu. Áno, viem, že ak niekto prečíta názov tohto dezertu, zhrozí sa :) Ja však takéto tiramisu milujem. Mascarpone zmiešame s tvarohom a piškótami máčame v silnej káve s Amarettom. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 8.10.2020

Kategorie: Tiramisu, Najlepšie dezerty, Dezerty, Podľa ovocia, Maliny

Čas prípravy:

SUROVINY

45 ksdlhé piškóty
400 mlsmotana na šľahanie
2 ksSmeta-fix Dr.Oetker
250 gMascarpone
250 godtučnený jemný tvaroh
100 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor

Na namočenie:

500 mlsilná čierna káva vychladnutá
50 mlamaretto (mandľový likér)

Ďalej:

maliny
na poprášeniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvaríme čiernu silnú kávu 500 ml, necháme vychladnúť a pridáme 50 ml amaretto likér.
  2. Krém:
    Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Tvaroh a mascarpone vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame ušľahanú smotanu. Plnku rozdelíme na 3 časti.
  3. Do podlhovastej nádoby ukladáme piškóty, ktoré postupne namočíme z oboch strán do pripravenej kávy. Ja som použila na jeden rad 15 kusov. Na piškóty poukladáme maliny a rozotrieme 1/3 náplne. Pokračujeme druhým radom namočených piškót v káve, poukladáme maliny a rozotrieme 1/3 náplne. Uložíme posledný, tretí rad, namočené piškóty v káve, maliny a zvyšnú plnku, jemne uhladíme a posypeme husto kakaom cez sitko.
  4. Odložíme do chladu na 12 hodín, pokrájame, ozdobíme malinami, mätou a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť