Malinová torta s malinovou omáčkou

Recept Malinová torta s malinovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je to veľmi lahodné a osviežujúce. Múčnik podávame s chladnou omáčkou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny

SUROVINY

Na základ:

200 g (napr. Koka, BeBe)kakaové sušienky
100 gmaslo

Na tvarohový krém:

140 mlsmotana na varenie
4 plátkyželatína
500 gtvaroh
140 gtrstinový cukor
1 kspomaranč
400 gmaliny
250 mlsmotana na šľahanie

Na omáčku:

250 gmaliny
4 lyžicepomarančová šťava
3 lyžicetrstinový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky dáme do mikroténového sáčku a rozdrvíme valčekom. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Sušienkový základ s maslom prepracujeme do jednotnej hmoty, mierne droliacej sa hmoty a za pomoci pohára či ručného valčeka natlačíme a urovnáme do tortovej formy.
  2. Pripravíme si náplň: do vhodnej nádoby dáme cca 4 lyžice studenej vody a necháme napučať želatínové plátky. Tvaroh, cukor, 4 lyžice pom. šťavy a nastrúhanú kôru z pomaranča vyšľaháme do hladkého krému. Smotanu na varenie privedieme takmer k bodu varu, pridáme napučanú želatínu a premiešame. Plátky sa takmer ihneď krásne rozpustia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
  3. Do tvarohového krému pridáme chladnú želatínovú smotanu, vyšľahanú smotanu a zľahka vmiešame maliny. Aj tak sa popučia, zafarbia tvaroh, ale na chuti to neuberie. Tvarohomalinovou náplňou plníme tortovú formu so sušenkovým základom a odložíme na noc do chladničky.
  4. A ešte omáčku: jednoducho tak, že zmiešame ingrediencie na ňu určené a dáme taktiež do chladničky. Múčnik podávame s chladnou omáčkou. Je to veľmi lahodné a osviežujúce.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť