Malinová bublanina podľa Mineralky

Recept Malinová bublanina podľa Mineralky

Pridal: Mineralka, 8.10.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Maliny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická osviežujúca bublanina s malinami. Jeden z obľúbených dezertov mojej dcéry. Maliny nám už dozrievajú v záhrade, tak takých dezertov teraz budeme mať veľa. Máme veľa druhov, tohto roku bude premiéra aj so žltými malinami. Sú vraj sladké ako med. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 8.10.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Maliny

SUROVINY

4 ksvajce
1 ksvanilkový cukor
350 gpráškový cukor
480 ghladká múka
1,5 dclolej
3 dclmlieko
1/2 bal.prášok do pečiva
300 gčerstvé maliny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajcia vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do tuhej peny, potom pridáme olej a mlieko. To už len na najmenších otáčkach primiešame do vajíčkovej peny.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, premiešame a do vajíčkovej hmoty túto múčnu zmes preosejeme.
  3. Cesto vylejeme do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu a poukladáme maliny. Pri bublanine používam vždy čerstvé ovocie (prípadne ešte zavarené, ale poriadne osušené), nikdy nie mrazené. To je ťažké a prepadáva na dno.
  4. Pečieme na 180 stupňov cca 20-25 minút. Upečenú a vychladnutú posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť