Mäkučké maslové rožky - naslano aj nasladko

Recept Mäkučké maslové rožky - naslano aj nasladko
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rohlíky plnené čokoládou a džemom. Naplniť môžete aj naslano, napríklad strúhaným syrom, šunkou, slaninou alebo dokonca aj paradajkovou omáčkou s pizza korením. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček (200 ml)mlieko
1/4 hrnčekaolej
1 ksvajce
1 lyžicakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
3 hrnčekyhladká múka
1 bal.sušené droždie
na potretiežĺtok
na potretiemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko zmiešame s olejom, vajíčkom, soľou a cukrom. Pridáme múku zmiešanú so sušeným droždím a vypracujeme guličku cesta, ktorú necháme kysnúť. Doba kysnutia záleží od teploty v miestnosti.
  2. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, je vykysnuté.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na hrubší kruh. Nakrájame na trojuholníky, na širšiu časť uložíme náplň (ja som použila strúhanú čokoládu) a zrolujeme. Rolujeme od širšej časti k užšej.
  4. Ukladáme na plech, ktorý sme vymazali maslom a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlata, asi 20 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť