Makový ovsený chrbát

Pridal: luckazubata, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Inšpiráciu čerpám na internete, niekedy si recept upravím podľa vlastnej chuti, ako napríklad pri tomto chlebe z ovsených vločiek, maku a jabĺk. Ochutila som ho škoricou, pridala jabĺčka, mak a namixované vločky. Osladila som to klasicky medom, pretože cukor som z môjho jedálnička vyradila už dávno a pripravené cesto som navrstvila do formy srnčieho chrbta. Samozrejme, môžete použiť aj inú formu, guľatú či hranatú, na tvare nezáleží, skôr na chuti. Niekedy pridávam aj sušené ovocie alebo oriešky. Určite vyskúšajte na raňajky :) Autor: LuckaZubata
FOTKA OD VÁS
Pridal: luckazubata, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Pečivo
SUROVINY
140 gnamleté ovsené vločky
60 gmak
2 ksjablko
2 ksvajce
lyžičkaškorica
lyžičkaprášok do pečiva
1/4 hrnčekamed
- Vajcia si vyšľaháme s medom do peny, pridáme škoricu a nastrúhané jablká.
- Nakoniec zašľaháme ovsenú múku s makom a kypriacim práškom. Cesto nalejeme do papierom na pečenie vyloženej formy na srnčí chrbát (alebo si ju vymastíme maslom a vysypeme múkou, orechmi, kokosom alebo mletými ovsenými vločkami).
- Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Makový ovesný hřbet.
KOMENTÁRE K RECEPTU