NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Makový ovsený chrbát
Makový ovsený chrbát
Recept Makový ovsený chrbát
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   25.10.2020

Makový ovsený chrbát

Inšpiráciu čerpám na internete, niekedy si recept upravím podľa vlastnej chuti, ako napríklad pri tomto chlebe z ovsených vločiek, maku a jabĺk. Ochutila som ho škoricou, pridala jabĺčka, mak a namixované vločky. Osladila som to klasicky medom, pretože cukor som z môjho jedálnička vyradila už dávno a pripravené cesto som navrstvila do formy srnčieho chrbta. Samozrejme, môžete použiť aj inú formu, guľatú či hranatú, na tvare nezáleží, skôr na chuti. Niekedy pridávam aj sušené ovocie alebo oriešky. Určite vyskúšajte na raňajky :) Autor: LuckaZubata

Suroviny
140 g
namleté ovsené vločky
60 g
mak
2 ks
jablko
2 ks
vajce
lyžička
škorica
lyžička
prášok do pečiva
1/4 hrnčeka
med
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia si vyšľaháme s medom do peny, pridáme škoricu a nastrúhané jablká.
  2. Nakoniec zašľaháme ovsenú múku s makom a kypriacim práškom. Cesto nalejeme do papierom na pečenie vyloženej formy na srnčí chrbát (alebo si ju vymastíme maslom a vysypeme múkou, orechmi, kokosom alebo mletými ovsenými vločkami).
  3. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút.
  4. Ak sa cesto na špajľu stále lepí, necháme ešte dopiecť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár