Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Ručne vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame mak, vanilínový cukor, proteín a mlieko. V druhej miske zmiešame tvaroh s nátierkovým maslom, vajíčkom a medom. Obe zmesi zmiešame dokopy.
Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno a po okrajoch roztlačíme pripravené cesto (môžeme ho aj vyvaľkať). Cesto popicháme vidličkou a naplníme plnkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na polevu si v miske rozmiešame zlatý klas vo vode. Džem dáme do hrnca, pridáme rozmiešaný zlatý klas s vodou. Podľa chuti môžeme osladiť a varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky.