NajRecept.sk Podľa ovocia Čerešne Makový koláč s čerešňovou polevou
Makový koláč s čerešňovou polevou
Recept Makový koláč s čerešňovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   6.1.2023

Makový koláč s čerešňovou polevou

Opäť niečo pre milovníkov maku. Tvarohovo makový koláč doplnený o polevu zo skvelého zdravého džemu.

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

150 g
hladká špaldová múka
50 g
maslo
50 g
med
1 ks
vajce
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Plnka

250 g
hrudkovitý tvaroh
100 g
nátierkové maslo
100 g
mletý mak
1 ks
vajce
50 g
med
50 g
vanilkový proteín (alebo viac sladidla)
50 ml
mlieko
1 bal.
vanilínový cukor
1 lyžica
zlatý klas/ vanilkový pudingový prášok

Poleva

200 g
džem cherry in jelly (allnutrition)
1 lyžica
zlatý klas
2 lyžice
voda
prípadne sladidlo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Ručne vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame mak, vanilínový cukor, proteín a mlieko. V druhej miske zmiešame tvaroh s nátierkovým maslom, vajíčkom a medom. Obe zmesi zmiešame dokopy.
  3. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Na dno a po okrajoch roztlačíme pripravené cesto (môžeme ho aj vyvaľkať). Cesto popicháme vidličkou a naplníme plnkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút.
  4. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na polevu si v miske rozmiešame zlatý klas vo vode. Džem dáme do hrnca, pridáme rozmiešaný zlatý klas s vodou. Podľa chuti môžeme osladiť a varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár