Makovo tvarohové rezy s chrumkavými mandličkami

Recept Makovo tvarohové rezy s chrumkavými mandličkami

Pridal: adkas, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pri pečení týchto rezov som myslela na svoju sestru. Ona je totižto milovníčka maku. Dúfam, že ju tento recept poteší. Mojej rodine veľmi chutil. Mak a tvaroh predsa k sebe neskutočne ide. Chuť tohto koláča vyzdvihuje kyslý džem, ja som použila džem z čiernych ríbezlí. No a tou pomyselnou čerešničkou sú pražené plátky mandlí. Ich nevýhodou je, že keď koláč postojí v chladničke, tak na druhý deň sú trochu navlhnuté a tak stratí svoju chrumkavosť. Mne osobne to nevadí, ale na tomto zákusku by som si pokojne vedela predstaviť aj čokoládovú polevu. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto (2x):

3 ksvajce
110 gkryštálový cukor
60 gmletý mak
60 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkaolej
1 lyžicahorúca voda
štipkasoľ

Krém:

1 kgjemný tvaroh
150 gpráškový cukor
200 gmaslo
20 gželatína
80 mlvoda
1/2 lyžičkymandľová esencia

Ďalej:

podľa potrebymandľové lupienky
podľa potrebykyslý džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme tuhý lesklý sneh. V menšej miske vyšľaháme vidličkou žĺtky s olejom a vodou. Za stáleho šľahania ich pridáme do bielkovej peny. Potom už len ručne zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Doba pečenia je orientačná, každá rúra pečie inak. Je to tenké cesto, netreba ho zbytočne sušiť. Takto upečieme ešte jedno cesto.
  2. Mandle opražíme na suchej panvici a odstavíme bokom.
  3. Želatínu zalejeme vodou. Maslo s cukrom našľaháme do peny. Postupne zašľaháme tvaroh a pridáme mandľovou esenciu. Želatínu na miernom ohni za stáleho miešania zohrejeme, kým je tekutá, ale nesmie sa variť. Asi dve lyžice z tvarohovej zmesi pridáme do rozpustenej želatíny, dobre vymiešame a zašľaháme želatínovú zmes do celej tvarohovej hmoty. Asi 3-4 PL krému odložíme bokom / na vrch koláča /.
  4. Z cesta stiahneme papier, vrátime späť do formy a potrieme povrch džemom. Na džem rovnomerne nanesieme krém. Druhé cesto tiež potrieme džemom a potretu časť zakryjeme krém. Veľmi jemne zatlačíme, vrch potrieme odloženým krémom a posypeme mandľami. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť