Makové halušky s čerešňovou omáčkou

Recept Makové halušky s čerešňovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Makové halušky s čerešňovou omáčkou. Autor: Romča

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

350 gjemne postrúhané uvarené zemiaky
štipkasoľ
350 gpolohrubá múka
3 ksvajce
1 bal.tvaroh
3 lyžicemletý mak
2-3 lyžicerozpustené maslo
3 lyžicecukor

Čerešňová omáčka:

podľa potrebyčerešne/iné ovocie
podľa chuti chuticukor
podľa potrebyvoda

Opražená strúhanka na posypanie:

podľa potrebystrúhanka
podľa chuticukor
kúsokmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spracujeme a urobíme cesto, ktoré je husté, ale nie tuhé. Naberáme dvoma lyžicami a tvoríme halušky, vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Keď halušky vyplávajú, necháme ešte chvíľku a vyberieme z vody.
  2. Čerešňová omáčka - čerešne, cukor a trochu vody povaríme, potom rozmixujeme a prepasírujeme. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme trochou solamylu, ktorý rozmiešame v troške vody.
    Ovocie môžeme použiť akékoľvek, podľa chuti.
  3. Nakoniec posypeme opraženou strúhankou- strúhanku zmiešame s cukrom a opražíme na suchej panvici, po chvíli pridáme kúsok masla a dobre premiešame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť