Makové halušky s čerešňovou omáčkou

Pridal: Romča Važa, 11.9.2020
Kategorie: Ňoky, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Čerešne, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Makové halušky s čerešňovou omáčkou. Autor: Romča
FOTKA OD VÁS
Pridal: Romča Važa, 11.9.2020
Kategorie: Ňoky, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Čerešne, Podľa ovocia
SUROVINY
Budeme potrebovať:
350 gjemne postrúhané uvarené zemiaky
štipkasoľ
350 gpolohrubá múka
3 ksvajce
1 bal.tvaroh
3 lyžicemletý mak
2-3 lyžicerozpustené maslo
3 lyžicecukor
Čerešňová omáčka:
podľa potrebyčerešne/iné ovocie
podľa chuti chuticukor
podľa potrebyvoda
Opražená strúhanka na posypanie:
podľa potrebystrúhanka
podľa chuticukor
kúsokmaslo
- Všetky suroviny spracujeme a urobíme cesto, ktoré je husté, ale nie tuhé. Naberáme dvoma lyžicami a tvoríme halušky, vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Keď halušky vyplávajú, necháme ešte chvíľku a vyberieme z vody.
- Čerešňová omáčka - čerešne, cukor a trochu vody povaríme, potom rozmixujeme a prepasírujeme. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme trochou solamylu, ktorý rozmiešame v troške vody.
Ovocie môžeme použiť akékoľvek, podľa chuti. - Nakoniec posypeme opraženou strúhankou- strúhanku zmiešame s cukrom a opražíme na suchej panvici, po chvíli pridáme kúsok masla a dobre premiešame.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Makové noky s třešňovou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU