Maková roláda s tvarohom a lekvárom

Recept Maková roláda s tvarohom a lekvárom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kombinácia tvarohu, maku a lekváru asi nikoho z nás neprekvapí, typická je predovšetkým pri kysnutých koláčoch alebo buchtách. Behom pár minút máte upečené, natreté, zrolované a po krátkom chladení už môžete krájať. Autor: Mila

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
80 gpráškový cukor
60 ghladká múka
40 gmletý mak
1 lyžicavanilkový cukor

Tvarohový krém:

250 ghrudkovitý tvaroh
125 gmascarpone
1-2 lyžicahustý biely jogurt (smotanový, grécky)
60-70 g (prípadne viac podľa chuti)práškový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
na potretieslivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov, veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Žĺtky vyšľahajte s polovicou práškového cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojte a opatrne vmiešajte preosiatu múku a mletý mak.
  3. Hmotu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie (cca 30 x 40 cm) a pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 8 minút. Po upečení plát zložte z plechu, poprášte práškovým cukrom a otočte na papier alebo utierku. Nechajte vychladnúť, potom papier opatrne zlúpnite.
  4. Tvaroh, jogurt a mascarpone spoločne premixujte, najlepšie to ide vo food procesore alebo v nádobe k tyčovému mixéru. Cieľom je tvaroh zjemniť, odstrániť prípadné hrudky. Pridajte práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľahajte. Podľa chuti môžete prisladiť.
  5. Vychladnutý plát rolády potrite lekvárom a po celej ploche rovnomerne rozotrite krém. Pomocou papiera na pečenie zatočte a dajte do chladničky na 2-3 hodiny vychladiť (alebo cez noc). Roládu vybaľte z papiera a pocukrujte. Krájajte vrúbkovaným nožom.

Môj blog: Víkendové pečenie

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť