Maková roláda s tvarohom a lekvárom

Pridal: NajLucka, 11.9.2020
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky, Slivky, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kombinácia tvarohu, maku a lekváru asi nikoho z nás neprekvapí, typická je predovšetkým pri kysnutých koláčoch alebo buchtách. Behom pár minút máte upečené, natreté, zrolované a po krátkom chladení už môžete krájať. Autor: Mila
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 11.9.2020
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky, Slivky, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
3 ksvajce
80 gpráškový cukor
60 ghladká múka
40 gmletý mak
1 lyžicavanilkový cukor
Tvarohový krém:
250 ghrudkovitý tvaroh
125 gmascarpone
1-2 lyžicahustý biely jogurt (smotanový, grécky)
60-70 g (prípadne viac podľa chuti)práškový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
na potretieslivkový lekvár
- Rúru predhrejte na 200 stupňov, veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Žĺtky vyšľahajte s polovicou práškového cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojte a opatrne vmiešajte preosiatu múku a mletý mak.
- Hmotu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie (cca 30 x 40 cm) a pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 8 minút. Po upečení plát zložte z plechu, poprášte práškovým cukrom a otočte na papier alebo utierku. Nechajte vychladnúť, potom papier opatrne zlúpnite.
- Tvaroh, jogurt a mascarpone spoločne premixujte, najlepšie to ide vo food procesore alebo v nádobe k tyčovému mixéru. Cieľom je tvaroh zjemniť, odstrániť prípadné hrudky. Pridajte práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľahajte. Podľa chuti môžete prisladiť.
Môj blog: Víkendové pečenie
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Maková roláda s tvarohem a povidly.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mákos tekercs túróval és lekvárral.
KOMENTÁRE K RECEPTU