Maková roláda s citrónovým krémom

Recept Maková roláda s citrónovým krémom

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte v chladničke odložené vaječné bielky a neviete, čo s nimi, pripravte mäkučkú makovú roládu s citrónovým krémom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

10 ksbielok
150 gpráškový cukor
100 ghladká múka
50 gcelý mak
1/2 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

1 lyžicakryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
500 gjemný tvaroh
podľa chuticitrónová kôra
podľa chuticitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém môžete pripraviť aj z domácej citrónovej pasty. Recept na domácu citrónovú pastu nájdete tu: Citronová pasta do rôznych krémov (použijeme celú dávku jednej rolády, t. j. do jedného krému). Do citrónovej pasty pridáme tvaroh, cukor a dobre mixérom vyšľaháme. Odložíme do chladničky, kým pripravíme cesto.

    * TIP: Jednoduchší variant krému: tvaroh, vanilkový a kryštálový cukor vymiešame s citrónovou kôrou a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Krém bude viac roztierateľný, preto vyberáme taký tvaroh, ktorý je menej vodnatý.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridáme cukor, soľ a krátko šľaháme, kým dostaneme lesklú bielu penu. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom.
  3. Cesto navrstvíme na plech (32 x 34 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 15 min).
  4. Upečené cesto okamžite stiahneme z plechu, odstránime papier na pečenie a spolu s navlhčenou utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí naplníme krémom a znovu zrolujeme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a až potom krájame a podávame.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť