Mäkkučké moravské koláče ako od babičky (cesto zo šľahačkovej smotany)
Tento víkend som mala naplánované upiecť moravské koláčiky. Našla som fantastický recept na tie najjemnejšie moravské koláče a tak som ich upiekla. Boli naozaj jemné ako pierko a, hlavne, veľmi chutné. Moje dievčatá to ocenili. Večer zostalo už len pár kúskov. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
30 gdroždie
1 lyžicakryštálový cukor
100 mlmlieko
120 gmaslo
80 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
250 mlsmotana na šľahanie
500 ghladká múka
1/2 lyžičkysoľ
na potretievajce
Tvarohová plnka:
250 gtvaroh
1 ksvajce
50 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
50 ghrozienka
1 kscitrónová kôra
na vrchlekvár alebo džem
Drobenka:
30 gkryštálový cukor
30 gmaslo
40 gpolohrubá múka
- V druhej miske vymiešame všetky suroviny potrebné na posýpku.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky. Na každý štvorček navrstvíme tvarohovú plnku a štvorček uzavrieme. Urobíme guľôčku, ktorú uložíme spojom na olejom vymastený (alebo s papierom) plech. Do guľôčky urobíme jamku, potrieme rozšľahaným vajcom a navrstvíme lekvár alebo džem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Měkkoučké moravské koláče jako od babičky (těsto ze šlehačkové smetany).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Mięciutkie morawskie bułeczki jak od babci (ciasto ze śmietaną kremówką).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Traditionelle mährische Kolatschen (tschechisches gefülltes Kleingebäck) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Puha Morva kalács, ahogy a nagymamám készíti (tejszínes tésztával).
KOMENTÁRE K RECEPTU