Mäkkučké moravské koláče ako od babičky (cesto zo šľahačkovej smotany)
Tento víkend som mala naplánované upiecť moravské koláčiky. Našla som fantastický recept na tie najjemnejšie moravské koláče a tak som ich upiekla. Boli naozaj jemné ako pierko a, hlavne, veľmi chutné. Moje dievčatá to ocenili. Večer zostalo už len pár kúskov. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
30 gdroždie
1 lyžicakryštálový cukor
100 mlmlieko
120 gmaslo
80 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
250 mlsmotana na šľahanie
500 ghladká múka
1/2 lyžičkysoľ
na potretievajce
Tvarohová plnka:
250 gtvaroh
1 ksvajce
50 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
50 ghrozienka
1 kscitrónová kôra
na vrchlekvár alebo džem
Drobenka:
30 gkryštálový cukor
30 gmaslo
40 gpolohrubá múka
- V druhej miske vymiešame všetky suroviny potrebné na posýpku.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky. Na každý štvorček navrstvíme tvarohovú plnku a štvorček uzavrieme. Urobíme guľôčku, ktorú uložíme spojom na olejom vymastený (alebo s papierom) plech. Do guľôčky urobíme jamku, potrieme rozšľahaným vajcom a navrstvíme lekvár alebo džem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Měkkoučké moravské koláče jako od babičky (těsto ze šlehačkové smetany).
KOMENTÁRE K RECEPTU