Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou

Recept Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ruku na srdce... Koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? A čo potom, keď je dosť času aj na to, upiecť si vlastné domáce sendviče a "upatlat" nejakú tú dobrú nátierku ... Len Kubo teda chlebíčkom moc neholduje a chystá sa obložiť si tanier podľa svojho gusta. Tak sa mi tu motá pod nohami a starostlivo si vyberá potrebné ingrediencie. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sendviče:

250 mlvlažné mlieko
1 kockačerstvé droždie
500 ghladká múka
2 lyžiceolej
80 gmajonéza
3 lyžičkycukor
1 a 1/2 lyžičkysoľ
1 lyžičkadrvená rasca

Nátierka:

2 ksHermelín
200 gšunka
4 ksnatvrdo uvarené vajce
3 kssterilizovaná uhorka
1 ksstredne veľká cibuľa
100 gtavený syr
majonéza
kyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zamiesené a vykysnuté v pekárni, rozdeliť na 2 diely, nechať pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarovať sendviče na papier na pečenie a nechať asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich "foriem" z krabíc od Caro zmesi, sendviče sú potom pekne oblé :-)).
  2. Potom potrieť rozšľahaným vajcom a piecť asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno tvarovať aj žemle, pletenky, rožky, atď.
  3. Nátierka: 2 Hermelíny (na kocky), 200g šunky (nahrubo nastrúhať alebo nakrájať na jemné rezančeky), 4 natvrdo uvarené vajcia (na kocky), 3 sterilizované uhorky (na kocky), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 100g taveného syra, majonéza, kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika.
  4. Vymiešame a necháme uležať v chladničke, najlepšie cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť