NajRecept.sk Pomazánky Syrová pomazánka Hermelinová pomazánka Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou
Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou
Recept Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   26.9.2020

Majolkové sendviče s hermelínovou nátierkou

Ruku na srdce... Koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? A čo potom, keď je dosť času aj na to, upiecť si vlastné domáce sendviče a "upatlat" nejakú tú dobrú nátierku ... Len Kubo teda chlebíčkom moc neholduje a chystá sa obložiť si tanier podľa svojho gusta. Tak sa mi tu motá pod nohami a starostlivo si vyberá potrebné ingrediencie. Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Sendviče:

250 ml
vlažné mlieko
1 kocka
čerstvé droždie
500 g
hladká múka
2 lyžice
olej
80 g
majonéza
3 lyžičky
cukor
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1 lyžička
drvená rasca

Nátierka:

2 ks
Hermelín
200 g
šunka
4 ks
natvrdo uvarené vajce
3 ks
sterilizovaná uhorka
1 ks
stredne veľká cibuľa
100 g
tavený syr
majonéza
kyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zamiesené a vykysnuté v pekárni, rozdeliť na 2 diely, nechať pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarovať sendviče na papier na pečenie a nechať asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich "foriem" z krabíc od Caro zmesi, sendviče sú potom pekne oblé :-)).
  2. Potom potrieť rozšľahaným vajcom a piecť asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno tvarovať aj žemle, pletenky, rožky, atď.
  3. Nátierka: 2 Hermelíny (na kocky), 200g šunky (nahrubo nastrúhať alebo nakrájať na jemné rezančeky), 4 natvrdo uvarené vajcia (na kocky), 3 sterilizované uhorky (na kocky), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 100g taveného syra, majonéza, kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika.
  4. Vymiešame a necháme uležať v chladničke, najlepšie cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár