Maďarský guláš so zemiakmi

Recept Maďarský guláš so zemiakmi

Pridal: NajLucka, 9.5.2015

Kategorie: Guláš, Obed, Hlavné jedlo, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasika pre chlapov. Výdatný obed. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 9.5.2015

Kategorie: Guláš, Obed, Hlavné jedlo, Polievky

SUROVINY

Ingrediencie:

600 ghovädzie glejovky
2-3 lyžicebravčová masť
4-5 kscibuľa
5 strúčikovcesnak
1 lyžicasladká mletá ​​paprika
1 lyžičkamletá ​​štipľavá paprika
1 lyžicaparadajkový pretlak
3 kszelená paprika
2-3 ksparadajky
4 ksstredne veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky. V hrnci so silným dnom speníme na rozohriatom masle / masti cibuľu a cesnak, pridáme mäso a sprudka opečieme za stáleho miešania zo všetkých strán, až sa mäso na povrchu zatiahne.
  2. Ďalej ho opekáme na miernejšom ohni bez podliatia, kým sa šťava nevydusí na tuk. Guláš tak získa peknú farbu a výraznú chuť. Osolíme, odstavíme z ohňa a vmiešame mletú sladkú aj štipľavú papriku, premiešame, pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou teplej vody, maximálne do polovice výšky mäsa, aby sa dusilo, a nie varilo.
  3. Hrniec vrátime na oheň a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podlievame len vtedy, keď sa všetka šťava vydusí a hrozí pripálenie, lepšie je dusiť mäso vo vlastnej šťave.
  4. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriky a paradajky a dusíme pod pokrievkou domäkka, trvá to asi ďalších 20 minút.
  5. Nakoniec guláš podľa gusta dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame najlepšie s čerstvým bielym pečivom alebo chlebom.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť