Maďarské medové perníčky

Recept Maďarské medové perníčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianoce sú za dverami a je čas, kedy začíname premýšľať, čo sladké si pripravíme. Klasikou sú perníky, preto vyskúšajte tieto maďarské tradičné medové perníky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500hladká múka
500med
1 lyžičkajedlá sóda
60 gkryštálový cukor
1 ksžĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku si preosejeme cez sitko, pridáme jedlú sódu a spolu premiešame. Prilievame med a spracovávame. Takto pripravené cesto necháme cca 3 hodiny odpočívať.
  2. Potom pridáme žĺtky, cukor a znovu miešame. Cesto má byť lepkavé.
  3. Cesto si vyvaľkáme na pracovnej doske (tenké cca 1 cm) a pomocou formičiek si vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom pri teplote 200 stupňov asi 10-12 minút.
  4. Upečené necháme vychladnúť a posypeme ich práškovým cukrom alebo polejeme glazúrou a dáme do plechovej škatuľky odležať, aby zmäkli. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť