NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Mačacie jazýčky
Mačacie jazýčky
Recept Mačacie jazýčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Mačacie jazýčky

Určite poznáte podľa názvu, že? Vynikajúce mačacie jazýčky, ktoré viete kúpiť aj teraz v obchode, ale povedzme si pravdu, už to nie je to, čo bejvávalo. Niekedy boli tak neskutočne dobré, ale aj drahé, čo sú aj teraz, ale podľa mňa kvalita išla poriadne dole. Tak som premýšľala, že si ich upečiem doma a vyšlo to. Vyskúšajte, uvidíte, že tieto sú oveľa lepšie ako tie z obchodu. Postačí vám k tomu formička a môj recept, nech sa páči. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

300 g
hladká múka
90 g
práškový cukor
220 g
tuk
20 g
kakao

Krém:

nutela

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme jazýčky, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 170 stupňov dozlatista, sledujeme a vyberáme.
  3. Polovicu vychladnutých jazýčkov namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
  4. Stuhnuté ešte postriekame čokoládou. Po zaschnutí polevy zlepujeme nutelou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár