NajRecept.sk Dezerty Koláče Luxusný zákusok DALMATINEC
Luxusný zákusok DALMATINEC
Recept Luxusný zákusok DALMATINEC
Jaja79    ·   28.1.2021

Luxusný zákusok DALMATINEC

Ak neviete, čo by ste pripravili na oslavu ako sladké potešenie, vyberte tieto luxusné rezy, ktoré sa podobajú známemu psíkovi - dalmatínec. Autor: Jaja79

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Biele cesto:

5 ks
bielok
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
5 lyžíc
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1,5 lyžice
olej

Tmavé cesto:

5 ks
žĺtky
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
5 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1,5 lyžice
olej
100 ml
mlieko
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

1 l
mlieko
3 bal.
čokoládový puding
1 lyžica
kakao
2 lyžice
kukuričný škrob
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1-2 lyžice
rum
250 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

1/2 l
smotana na šľahanie
na strúhanie
čokoláda
250 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu na pečenie s veľkosťou 38x24 cm a dôkladne formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Bielky vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny a postupne pridávame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s olejom.
  3. Žĺtky vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva striedavo s olejom a mliekom.
  4. Takto pripravené cesto navrstvíme lyžicou cik-cak na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Upečené cesto vyberieme a zalejeme ho pripraveným mliekom - 250 ml mlieka sme mierne ohriali a pridali 5 lyžíc kr. cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
  5. Pripravíme si krém. Do mlieka pridáme čokoládové pudingy, kakao, kukuričný škrob a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Dáme ohriať na oheň, pridáme kr. a vanilkový cukor a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutý puding a nakoniec i rum. Pripravenú plnku navrstvíme na upečené cesto.
  6. Na vrch navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali do tuhej peny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár