Luxusný zákusok DALMATINEC

Recept Luxusný zákusok DALMATINEC
FOTKA OD VÁS
Recept Luxusný zákusok DALMATINEC
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak neviete, čo by ste pripravili na oslavu ako sladké potešenie, vyberte tieto luxusné rezy, ktoré sa podobajú známemu psíkovi - dalmatínec. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS
Recept Luxusný zákusok DALMATINEC
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Biele cesto:

5 ksbielok
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
5 lyžícpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1,5 lyžiceolej

Tmavé cesto:

5 ksžĺtky
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
5 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1,5 lyžiceolej
100 mlmlieko
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

1 lmlieko
3 bal.čokoládový puding
1 lyžicakakao
2 lyžicekukuričný škrob
6 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1-2 lyžicerum
250 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

1/2 lsmotana na šľahanie
na strúhaniečokoláda
250 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu na pečenie s veľkosťou 38x24 cm a dôkladne formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Bielky vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny a postupne pridávame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s olejom.
  3. Žĺtky vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva striedavo s olejom a mliekom.
  4. Takto pripravené cesto navrstvíme lyžicou cik-cak na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Upečené cesto vyberieme a zalejeme ho pripraveným mliekom - 250 ml mlieka sme mierne ohriali a pridali 5 lyžíc kr. cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
  5. Pripravíme si krém. Do mlieka pridáme čokoládové pudingy, kakao, kukuričný škrob a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Dáme ohriať na oheň, pridáme kr. a vanilkový cukor a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutý puding a nakoniec i rum. Pripravenú plnku navrstvíme na upečené cesto.
  6. Na vrch navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali do tuhej peny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť