SUROVINY
Biele cesto:
5 ksbielok
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
5 lyžícpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1,5 lyžiceolej
Tmavé cesto:
5 ksžĺtky
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
5 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1,5 lyžiceolej
100 mlmlieko
1/2 bal.prášok do pečiva
Krém:
1 lmlieko
3 bal.čokoládový puding
1 lyžicakakao
2 lyžicekukuričný škrob
6 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1-2 lyžicerum
250 gmaslo
Ďalej budeme potrebovať:
1/2 lsmotana na šľahanie
na strúhaniečokoláda
250 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
- Pripravíme si formu na pečenie s veľkosťou 38x24 cm a dôkladne formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou.
- Bielky vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny a postupne pridávame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s olejom.
- Žĺtky vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva striedavo s olejom a mliekom.
- Takto pripravené cesto navrstvíme lyžicou cik-cak na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Upečené cesto vyberieme a zalejeme ho pripraveným mliekom - 250 ml mlieka sme mierne ohriali a pridali 5 lyžíc kr. cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
- Pripravíme si krém. Do mlieka pridáme čokoládové pudingy, kakao, kukuričný škrob a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Dáme ohriať na oheň, pridáme kr. a vanilkový cukor a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutý puding a nakoniec i rum. Pripravenú plnku navrstvíme na upečené cesto.
- Na vrch navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali do tuhej peny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní zákusek DALMATIN.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Luksusowe ciasto DALMATYŃCZYK.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Dalmatiner Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Luxus dalmata szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU