Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou

Recept Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke. Trošku v predstihu som robila tieto fantastické venčeky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Zdobila som čokoládou, fondánom a tretiu variantu som urobila iba posypanú práškovým cukrom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 mlvoda
250 ghladká múka
štipkasoľ
120 gmaslo
6 ksvajce

Krém:

1 lmlieko
3 bal.vanilkový puding
5 lyžícpráškový cukor
250 gmaslo
trochurumu
2 bal.smotana na šľahanie

Ďalej:

čokoládová poleva
fondánová poleva
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu, štipku soli, maslo dáme na mierni oheň rozpustiť. Potom pridáme múku a stále miešame, aby sa hmota začala odlepovať od stien hrnca. Potom hrniec odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Do ešte teplej hmoty pomaly pomocou mixéra zašľaháme jedno vajíčko po druhom.
  2. Pripravené cesto dáme do cukrárskeho sáčku a na plech nastriekame venčeky.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Po upečení rúru vypneme a dvierka mierne pootvoríme. Necháme takto vychladnúť.
  4. Po vychladnutí ich prekrojíme na polovicu.
  5. Naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý puding, do ktorého zašľaháme maslo s cukrom a rumom.
  6. Na krém nanesieme šľahačku (robila som variantu aj bez šľahačky) a uzavrieme.
  7. Vrch ozdobíme čokoládou, fondánom alebo iba posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť