Luxusné rezy Macocha
Tak tento dezert je doslova nebíčko v papuľke. Svetlé cesto v kombinácii s tmavým vyzerá báječne a ešte k tomu vanilkový puding, ktorý vylejete do cesta, vytvorí nádherný vzhľad. Na vrchu vyšľahaná šľahačka, do ktorej vmiešame kyslú smotanu a ochutíme to ešte vanilkovým cukrom. Krém mi trochu tečie, ale na chuti to vôbec neubralo, je vynikajúca :) Autor: Haanka
SUROVINY
Cesto:
3 ksvajce
120 gpráškový cukor
50 mlolej
50 mlvoda
125 gpolohrubá múka
1 lyžicakakao
1/2 bal.prášok do pečiva
Puding:
400 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
3 lyžicecukor
Šľahačkový krém:
150 mlsmotana na šľahanie
200 mlkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
- Vyšľahala som si žĺtky s cukrom do peny, potom zašlehala olej a vodu a potom už len vareškou múku s pdp, nakoniec sneh z bielkov.
- Polovicu cesta nalejeme na plech 32x23 a druhú zafarbíme kakaom. Tmavé cesto lyžicu pridávame na vrch svetlého.
- Teplý vanilkový puding pomocou naberačky navrstvíme na obe cestá.
- Pomocou vidličky všetky tri cestá špirálovito premiešame. Vytvoríme si obraz podľa svojich predstáv a umeleckých zdatnosti.
- Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút, dáme vychladnúť.
- Medzitým si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu. Šľahačkovú plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní řezy Macecha.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Luksusowe ciasto Macocha.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rührkuchen mit Vanillepudding und Sahnecreme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Luxus mostoha szelet.
To je opravdový luxus 🙏👍.Já dávám skoro vše do kulaté formy a tím je vzhled taky luxusní 😉
díky :)