NajRecept.sk Ryby a morské plody Losos Losos pečený na masle a gratinované zemiaky
Losos pečený na masle a gratinované zemiaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   26.10.2020

Losos pečený na masle a gratinované zemiaky

Tento rok ma snáď už nikto za pohanského barbara neoznačí. Dnes som podľa tradície vypustila z jedálnička mäso, nechala odpočívať práčku, neryjem sa v zemi a nič som si nepožičala... Ale pred východom slnka som teda po noci, prebdenej s našim malým maródom, nevstala a ani som sa neutekala vykúpať do potoka, to by ma zaručene klepla pepka. A hľadať poklady? To už nemusím. Tie najväčšie mám totiž doma. Autor: Danka

55 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Zemiaky:

cca 1 kg
zemiak
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 téglik
smotana na šľahanie
1/2 lyžičky
mletý muškátový oriešok
soľ
na vymastenie pekáča
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska (asi 2mm). Kladieme do maslom vymasteného pekáča vždy dve vrstvy zemiakov, zasypeme polovicou množstva cibule, pridáme trochu prelisovaného cesnaku a zľahka osolíme.
  2. Opäť poukladáme dvoma vrstvami zemiakov, posypeme zvyškom cibule a trochou cesnaku a opäť osolíme. Navrch poukladáme zvyšok zemiakov, pridáme zvyšok cesnaku a osolíme.
  3. V kastróliku zohrejeme smotanu s muškátovým orieškom a touto horúcou zmesou zemiaky rovnomerne prelejeme.
  4. Pečieme cca 45 minút na 180 stupňov.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Seireene    ·   12.12.2020   ·   Odpovedať   ·  

Udělala jsem to přesně podle receptu. Bylo to sice jedlé, ale docela bez chuti. Přidala bych sýr, který by se zapekl a více soli či jiného koření.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov