Losos pečený na masle a gratinované zemiaky

Recept Losos pečený na masle a gratinované zemiaky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok ma snáď už nikto za pohanského barbara neoznačí. Dnes som podľa tradície vypustila z jedálnička mäso, nechala odpočívať práčku, neryjem sa v zemi a nič som si nepožičala... Ale pred východom slnka som teda po noci, prebdenej s našim malým maródom, nevstala a ani som sa neutekala vykúpať do potoka, to by ma zaručene klepla pepka. A hľadať poklady? To už nemusím. Tie najväčšie mám totiž doma. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Zemiaky:

cca 1 kgzemiak
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
1 tégliksmotana na šľahanie
1/2 lyžičkymletý muškátový oriešok
soľ
na vymastenie pekáčamaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska (asi 2mm). Kladieme do maslom vymasteného pekáča vždy dve vrstvy zemiakov, zasypeme polovicou množstva cibule, pridáme trochu prelisovaného cesnaku a zľahka osolíme.
  2. Opäť poukladáme dvoma vrstvami zemiakov, posypeme zvyškom cibule a trochou cesnaku a opäť osolíme. Navrch poukladáme zvyšok zemiakov, pridáme zvyšok cesnaku a osolíme.
  3. V kastróliku zohrejeme smotanu s muškátovým orieškom a touto horúcou zmesou zemiaky rovnomerne prelejeme.
  4. Pečieme cca 45 minút na 180 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť