Lokše z kyslého mlieka plnené syrom

Recept Lokše z kyslého mlieka plnené syrom

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Robíte lokše z kyslého mlieka? Ja ich milujem, celé pomastené maslom. Tento recept je vylepšený o syr, ktorým lokše naplníte. Nemusíte plniť iba syrom, ale napríklad môžete zvoliť aj tvaroh alebo ich naplniť na sladko lekvárom, marmeládou, orechmi. Je to mňamka na rôzne spôsoby. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky

SUROVINY

3 hrnčekyhladká múka
1 hrnčekkyslé mlieko
2 ksvajce
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakryštálový cukor
1/2 lyžičkyjedlá sóda
1 lyžicaolej
400 gtvrdý syr
na pomasteniemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do kyslého mlieka pridáme cukor, soľ, olej a jedno vajíčko. Dobre premiešame.
  2. V druhej miske preosejeme 2 šálky hladkej múky cez jemné sito, pridáme jedlú sódu a premiešame. Sypkú zmes pridáme ku kyslému mlieku a vypracujeme hladké cesto, ktoré podsypávame zvyšnou múkou, aby sa nelepilo na steny misy ani na ruky (nepridávajte veľa múky, aby neboli lokše tvrdé). Spracujeme guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme stáť cca 15 - 20 minút.
  3. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme vajíčko a premiešame.
  4. Cesto rozdelíme na 9 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme na placku, do stredu uložíme syr a celý kraj spojíme do stredu. Dostaneme mini guľôčku, ktorú opatrne rozvaľkáme znovu na placku.
  5. Pečieme na rozpálenej suchej panvici z oboch strán dozlatista. Upečené ihneď pomastíme maslom a nešetríme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť