Lístkové rezy s pudingom a broskyňami

Recept Lístkové rezy s pudingom a broskyňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chuť upiecť niečo sladké môže pokojne prísť nečakane aj uprostred týždňa ...:D:D A ešte k tomu tak jednoduchý dezert, ktorý je hotový za pár minút. A ešte keď kúpite už rozvaľkané cesto v obchode, tak o to lepšie. Ja používam čerstvé kupované rozvaľkané cesto z obchodu, ale samozrejme viete použiť aj hlboko mrazené vcelku, ktoré potom doma rozvaľkáte na tenko a je hotovo. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

cca 600 glístkové cesto
800 mlmlieko
2 bal.vanilkový puding
3 lyžicekryštálový cukor
1 pohárzavarené broskyne
1/2 balíčkadetské okrúhle piškóty
na potretie rozšľahanévajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Broskyne scedíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti a obe vyvaľkáme na veľkosť menšieho plechu + počítame aj niečo na okraje (ja mám 32x22cm vnútorný rozmer) alebo použijeme ako ja už rozvaľkané.
  3. Jednu placku položíme na dno plechu, vystlaného papierom na pečenie (papier zmuchláme, namočíme, vyžmýkame a rozprestrieme do plechu). Dno poprepichujeme vidličkou, vyskladáme husto piškotky, zalejeme pudingom, do ktorého poukladáme ovocie, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a všetko zakryjeme druhým plátom cesta, ktorý sme tiež vopred popichali vidličkou. Okraje dobre pritlačíme a vložíme do rozohriatej rúry.
  4. Pečieme cca 25 minút na 200 stupňov.
  5. Potom necháme vychladnúť a uložíme cez noc do chladničky odležať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť