Linecký orechový koláčik sa žĺtkovou polevou

Recept Linecký orechový koláčik sa žĺtkovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z obľúbených koláčov môjho manžela. Zdobila som cukrárskym sáčkom čokoládovou polevou a ešte som zdobila celú polovicou vlašského orieška. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

100 gpráškový cukor
150 ghladká múka
150 gpolohrubá múka
200 ghera
1 ksvajce

Náplň:

250 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 lyžicerum
150 gmleté vlašské orechy
1 kscitrón
7 ksbielok

Poleva:

7 ksžĺtok
200 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú a polohrubú múku zmiešame, pridáme práškový cukor, tuk alebo iný stužený tuk, vajíčko a spracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Valčekom cesto opatrne prenesieme na plech.
  2. Všetky suroviny na náplň okrem bielkov zmiešame v miske, pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a premiešame.
  3. Rovnomerne nanesieme na linecké cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 35 minút.
  4. Na upečené horúce cesto s orechovou plnkou natrieme žĺtky vyšľahané s práškovým cukrom a necháme stuhnúť.
  5. To, že je koláč horúci znamená, žĺtková poleva super stuhne, preto pracujte rýchlo - schne to veľmi rýchlo.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť