NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Linecké poschodové srdiečka s mascarpone krémom a ovocím
Linecké poschodové srdiečka s mascarpone krémom a ovocím
Recept Linecké poschodové srdiečka s mascarpone krémom a ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   24.9.2020

Linecké poschodové srdiečka s mascarpone krémom a ovocím

Tak dnes trochu slávnostnejšie. Poschodové srdiečka s masarpone krémom. Tento krém je dokonalý a je veľmi jednoduchý na prípravu. Robievam ho aj do tort. S ovocím je to dokonalá kombinácia, ako pripraviť luxusný zákusok, ktorý bude na 100% chutiť každému. Nemusíte šľahať puding s maslom, zbytočne ťažké krémy iba zaplnia žalúdok. Autor: Marta

Suroviny

Cesto:

750 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
500 g
maslo
2 ks
žĺtok
1 lyžička
sóda bikarbóna
1 lyžička
prášok do pečiva

Náplň:

750 g
mascarpone
500 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vanilkový cukor
2 ks
stužovač
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetko spolu spracujeme, vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka. Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 7 minút - nepečte príliš dlho, aby ste cesto zbytočne nevysušili.
  2. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pred došľahaním pridáme stužovač, nakoniec zašľaháme mascarpone.
  3. Na spodné srdiečko doprostred dáme džem, krém, srdiečko a už len nastriekame krém cukrárskym sáčkom.
  4. Ozdobíme ovocím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár