Linecké pečivo s makom

Recept Linecké pečivo s makom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké linecké pečivo s makom a zemiakovým škrobom. Manželove a môjho otecka obľúbené koláčiky. Do džemu, ktorým plním pečivo, zvyknem pridať trochu rumu. Pečivo skôr zmäkne a je aj voňavejšie. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
70 gmletý mak
70 gzemiakový škrob
200 gmaslo
1 ksžĺtok
štipkasoľ
na plneniedžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zmiešame rukami v miske (maslo aj vajcia dávam studené z chladničky). Toto cesto sa trochu horšie spracováva, treba trpezlivo miešať, kým sa nespojí dohromady.
  2. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvarujú bochník a dám do chladničky na chvíľku schladiť.
  3. Potom vytiahnem vychladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkáme na 3 - 4 mm, vykrajujeme formičkami a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti tak, aby zostali pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do svetlohnedá (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
  5. Necháme vychladnúť na rovnej ploche a zlepujeme hrubšou vrstvou džemu.
  6. Naplnené necháme do druhého dňa na rovnej podložke stuhnúť, až potom dáme do krabíc a uložíme na chladné miesto. Naplnené pečivo potrebuje 1 - 2 dni na zmäknutie.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť