Linecké pečivo s makom

Pridal: Janaha, 4.10.2020
Kategorie: Linecké cesto, Cestá, Linecké pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krehké linecké pečivo s makom a zemiakovým škrobom. Manželove a môjho otecka obľúbené koláčiky. Do džemu, ktorým plním pečivo, zvyknem pridať trochu rumu. Pečivo skôr zmäkne a je aj voňavejšie. Autor: Janaha
FOTKA OD VÁS
Pridal: Janaha, 4.10.2020
Kategorie: Linecké cesto, Cestá, Linecké pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
70 gmletý mak
70 gzemiakový škrob
200 gmaslo
1 ksžĺtok
štipkasoľ
na plneniedžem
- Všetky suroviny zmiešame rukami v miske (maslo aj vajcia dávam studené z chladničky). Toto cesto sa trochu horšie spracováva, treba trpezlivo miešať, kým sa nespojí dohromady.
- Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, vytvarujú bochník a dám do chladničky na chvíľku schladiť.
- Potom vytiahnem vychladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkáme na 3 - 4 mm, vykrajujeme formičkami a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti tak, aby zostali pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do svetlohnedá (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
- Necháme vychladnúť na rovnej ploche a zlepujeme hrubšou vrstvou džemu.
- Naplnené necháme do druhého dňa na rovnej podložke stuhnúť, až potom dáme do krabíc a uložíme na chladné miesto. Naplnené pečivo potrebuje 1 - 2 dni na zmäknutie.
Môj blog: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Linecké pečivo s mákem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Spitzbuben mit Mohn an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mákos linzer.
KOMENTÁRE K RECEPTU