NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Linecké pečivo
Linecké pečivo
Recept Linecké pečivo
NajLucka NajLucka    ·   28.9.2020

Linecké pečivo

Linecké pečivo patrí k obľúbeným koláčom a neodmysliteľne patrí k Vianociam.

Suroviny

Suroviny na 50 porcií:

750 g
hladká múka špeciál
500 g
Palmarín alebo maslo
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
trochu
citrónová kôra

Na spájanie:

400 g
ríbezľový džem

Na ozdobu:

tmavá čokoládová poleva
biela čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: múku, práškový cukor preosejeme. Pridáme žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, Palmarín alebo maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chlade, zabalené do potravinárskej fólie.
  2. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary a upečieme vo vyhriatej rúre na plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme vychladnúť.
  3. Ríbezľový džem rozmiešame s trochou vody a spájame spolu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blazena Sadovska

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár